KESK Van Şubeler Platformu Türkiye’de artan çatışma sürecinin son bulması adına barış çağrısında bulundu.

 

KESK Van Şubeler Platformu çözüm sürecinin sekteye uğramasıyla yeniden başlayan çatışmalı sürece dur demek adına basın toplantısı yaparak barış çağrısında bulundu. KESK adına açıklama yapan Özgül çelikkaleli, AK Parti Hükümetinin, demokrasiden ve özgürlüklerden en çok bahseden ancak hak ve özgürlüklerin her gün biraz daha budandığı, kısıtlandığı, askıya alındığı, keyfiyet ve kuralsızlığa dayalı ‘AK Parti Hukuku” uygulayan bir hükümet olarak tarihe geçtiğini kaydederek, “İçinden geçtiğimiz dönem sivil darbe özelliği taşıyan bir ara rejime denk düşmektedir. 1993-94 yıllarına benzer bir konseptle 28 Şubat döneminde olduğu gibi devletin tüm kurum ve olanaklarının muhalif kesimlere balans ayarı çekmek için yeniden dizayn edildiği bir siyasi proje başlatılmıştır. Yandaş medya, yandaş sivil örgütler ve yandaş konfederasyonlar da aynı amaç için canhıraş bir algı operasyonu yürütüyorlar.” Dedi.

 

ÇELİKKALELİ: CENAZELERE İNSANLIK DIŞI İŞKENCELER YAPILIYOR!

Var olan gidişin halklar için tehlikeli ve kirli bir oyun olduğuna dikkat çeken Çelikkaleli, “Gidişattan kaygılıyız. Yitip giden geleceğimizdir. AKP müstafi hükümeti, İç Güvenlik Paketi ile halkları kontrol altında tutma, özgürlüklere gem vurma, sokakları insansızlaştırma, OHAL uygulamalarına yasal bir statü kazandırma ve tekçi, kirli zihniyetini sürdürmek için savaş konseptine dört elle sarılmış durumda. Bu dönemde hemen her gün sivil infazlar gerçekleştirilmekte, cenazelere insanlık dışı işkenceler yapılmaktadır. Birçok yerde ev ve işyerlerinin güvenlik bahanesiyle güvenlik güçleri tarafından taranması, bu ülkede hiç kimsenin can güvenliğinin kalmadığının göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

 

“ŞİDDET ODAKLI POLİTİKALAR DERHAL TERK EDİLMELİ”

Tarihin uzun yıllar iktidarda kalanların iktidarlarının sonuna doğru geldiklerinde her tür çılgınlığı yapabildiklerinin örnekleriyle dolu olduğuna işaret eden Çelikkaleli, “İktidar ve rant hırslarını gizleyip bizleri çatışmanın ve savaşın kaçınılmaz olduğuna inandırmak, kabullendirmek istiyorlar. Biliyorlar ki bizler istemezsek ve bu kirli savaş oyunlarına karşı durursak başarılı olamazlar. Bu çerçevede; Kürt sorununda ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş, şiddet odaklı politikalar derhal terk edilmeli, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımlar derhal atılmalı, çatışmalar derhal durdurulmalıdır.” Diye belirtti.

 

ÇELİKKALELİ: TÜM KESİMLERE ÇAĞRIMIZDIR!

Çözümün demokraside ve parlamentoda olduğunu dile getiren Çelikkaleli, “Seçmen görevini yapmış ve büyük bir sağduyuyla antidemokratik seçim kanununda ezip geçerek AKP’yi ezip devirmiştir. Barıştan emekten ve demokrasiden yana olan milletvekilleri parlamentoya dönmeli, bunların düşmanı olanların çok meraklı oldukları tatilleri ile baş başa bırakmalı, halklarımıza deşifre edilmelidir. Siyasi ve çatışma yaşamımız AKP’nin topyekûn saldırısı altında! Fiili ve meşru mücadelenin yükseltilmemesi durumunda bu baskıların çok daha vahim noktalara geleceği açıktır. Bizler mücadele kararlılığımızı ve savaşa karşı barışa sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. İktidar işine geldiği müddetçe savaşı sürdürmek isteyecek, biz ise bu oyunu hep birlikte boşa çıkaracağız.” Dedi. Son olarak tüm kesimlere savaşın son bulması için çağrıda bulunan Çelikkaleli, “Bütün tarafların bir an önce Dolmabahçe Mutabakatını esas alarak, çatışma ve savaş ortamına son vermeleri, Barışın tesisi için acilen tarafların bir araya gelmeleri, müzakere ve çözüm sürecini başlatmaları yönünde adım atmaları elzemdir. Türkiye’nin En Acil İşi Barıştır…


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim