CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV ekranlarında yayınlanan, Fatih Portakal’ın sunduğu ‘liderler Fox’ta’ adlı program da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Van depremi sonrası yaşanan ekonomik kriz ve konut ödemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Klıçdaroğlu; "Deprem sonrası Van’da konutlar yapıldı. 35-40 bin TL’lik konutlar 80-90 bin TL gibi yüksek rakamlar ile vatandaşa satıldı. Şimdi bunların ödemesi başladı. Vatandaşın bunu ödeyecek takati yok" dedi.



Kılıçdaroğlu’nun FOX TV ekranlarındaki Van söylemleri

TOKİ sakinlerinin ödemelerinde çok ciddi kolaylıklar sağlayacağız. Rahat olsunlar. Deprem sonrası Van’da konutlar yapıldı. 35-40 bin TL’lik konutlar 80-90 bin TL gibi yüksek rakamlar ile vatandaşa satıldı. Şimdi bunların ödemesi başladı. Vatandaşın bunu ödeyecek takati yok. Ve milletin korkusu şu; ‘İktidar değişirse biz ne olacağız?’ Biz de söylüyoruz hiçbir şey olmayacak tam aksine sizlerin daha kolay ödeme yapmanıza olanak sağlayacağız. Şimdi şöyle bir propaganda yapıyorlar CHP gelirse faizler yükselecek istikrar bozulacak. Biz seçim bildirgemizde ne diyoruz; Tüketici kredisi borcunda ve kredi kartı borcunda faizlerin ez yüzde 80’ini sileceğiz. Peki bizden başka bu faizleri sileceğiz diyen bir siyasi parti var mıdır?

 

AKP'nin ekonomi anlamındaki hiçbir hedefi tutmamıştır!

Ekonomik İstikrardan bahsediyorlar sanki şimdi ekonomik istikrar varmış gibi. Ekonomik istikrar üç yıldır yok. Üç yıldır ekonomi patinaj yapıyor. Enflasyon hedefi tuttu mu hayır! Büyüme hedefi tuttu mu hayır! İstihdam hedefi tuttu mu hayır! Dış ticaret hedefi tutumu hayır hangi hedefi tuttu? Hiçbir hedefi tutmuş değil. Biz ne diyoruz ekonominin istikrara ihtiyacı var. Kararlı tutarlı yeni bir yapılanmaya ihtiyaç var. Kurumların siyasete doğrudan müdahale etmeme ihtiyacı var.

Editör: TE Bilisim