Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası’nda düzenlenen basın toplantısı ile dernekleştiklerini dile getiren Vanlı kahvaltıcılar, Van Kahvaltısı Derneği adı altında bir araya geldiler. Basın toplantısına Van Fırıncılar ve Lokantacılar Derneği Başkanı Osman Tuncil ile dernek üyeleri katıldı.

CANER: YENİ BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ

Basın toplantısında konuşan Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner Van kahvaltısının Dünyaya tanıtılması adına her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtti. Caner: “Bugün Van Kahvaltısı Derneği adı altında toplanmış bulunmaktayız. Odamız ile birlikte Van kahvaltısını ulusal bir firma haline getirmek ve odamız iş birliği içerisinde Dünyaya tanıtmaya karar verdik. Van kahvaltısı aslında dünyadan tanındığını herkes biliyor. Umarım bugün ki arkadaşlarım ve meslektaşlarım ile birlikte Van kahvaltısını dünyaya tanıtmak konusunda inşallah yeni başarılara imza atacağız. Turizmin en önem verdiği şeylerden bir tanesi Van kahvaltısıdır. Aslında Van kahvaltısı Van bünyesinde popüler bir hale gelmiştir. Sadece Van kahvaltısı değil Van’ın tarihi güzellikleri, Van’ın coğrafi bölgesi de kahvaltı ile birlikte daha ileriye taşıyacağız” dedi.

“1 HAZİRAN’DAKİ HEDEFİMİZ 35 BİN”

1 Haziran’da yapılacak rekor kahvaltı hakkında da açıklamalar yapan Caner, “Bizler Van Kahvaltısı olarak bugün 1 Haziran’a hazırlanıyoruz. 1 Haziran’daki etkinliğimiz ulusal bir etkinlik olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ulusal etkinliğimiz ile birlikte Van kahvaltısını dünya ile buluşturacağız. Bu rekor Amerika Birleşik Devletleri’nde 19 bin 480 kişi olarak bulunuyor. Ama bu kahvaltı sektörüne, Van’da bende varım diyerek 35 bine hitap etmek konusunda kararlı. Bugün buradaki arkadaşlarımız ile birlikte biz bu yolda bir adım attık ve bu başarıyı elde etmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Umarız Van halkıda bizim kadar bu şekilde kararlıdır. 1 Haziran’daki etkinlik Van TSO bünyesinde kahvaltımız dünyaya tanıtılacak. Bundan sonra ki etkinliklerde odamız ile birlikte il, il ve Türkiye geneli tanıtımlarımız daha farklı etkinlikler ile tanıtım açısından çaba sarf edeceğiz. İnşallah dışardan ilimize gelen insanlarda bizim bu çabamıza şahit olacaklar. Bizler burada ayrıca bir çağrıda bulunuyoruz. İnşallah bizim 1 Haziran’daki kitlemiz ve hedefimiz 35 bin olacaktır. Herkesin bu kahvaltıya sahip çıkması ve bizler kadar istekli olması gerekiyor. Bu bir ilk olmayacak. Önümüzdeki yıllarda da bu bir festival haline gelecektir” sözlerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Bu derneğin fikri rekor kahvaltı denemesinden önce var mıydı? Yoksa yeni alınmış bir karar mıdır?

Bu derneği kurma fikir daha öncesinde bizlerin gündemindeydi. Biz bu fikre yaklaşık olarak 1 yıl önce varmış olduk. Ama nasip bugüneymiş. Biz sadece dernek olarak değil, bundan sonra yapacağımız bütün etkinlikleri odamız ile birlikte yürütme kararı aldık. Bu dernek aslında tarihi güzelliklerimize sahip çıkma konusunda, kahvaltımızı dünyaya tanıtma konusunda ve diğer birçok konu açısında böyle bir dernek kurmuş olduk. Şuan itibariyle de 25 kişilik üyemiz bulunmaktadır. Tabi buna ilçelerimizi dahil etmiyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Van kahvaltısı var ama önümüzdeki aylarda ve yıllarda bu sayımızı da artıracağız. Bu konuda kesinlikle kararlıyız. Kimse kahvaltıyı sahiplenmesin, kahvaltı kültürü Van’ındır.

1 Haziran’da yapılacak olan rekor denemesinde bildiğiniz üzere Van TSO öncülüğünde yapılıyor. Sizler bu öncülüğü ve tanıtımları nasıl görüyorsunuz. Sizce bu tanıtımlar yeterli midir?

Biz bunu bir ilk etkinlik olarak görüyoruz. Bu yüzden de etkinlik ilk olduğundan dolayı eksiklikler olabilir. Ancak biz öncelikle Van TSO Başkanımız Sayın Necdet Takva’yı ve ekibini tebrik etmek istiyoruz. Kendilerini bu konuda bize destekleri ve yararları çok fazladır. Bu konuda öncülük yapmasını da çok doğru buluyoruz. İlk adım kendilerinde olduğu için eksikliklerimiz var dedim inşallah önümüzdeki dönemlerde de bunları halledeceğiz. Bugün aramızda olmayan birkaç arkadaşımız bulunmuyor. Ancak buda kesinlikle yanlış anlaşılması. Tüm arkadaşlarımız bu konuda bizlere destek vermektedirler. Birkaç arkadaşımız şehir dışında oldukları için ya da yoğunluktan dolayı işleri oldukları için burada değiller.

Editör: TE Bilisim