İpekyolunda yapılan alt geçitler nedeniyle araç trafiğinde rahatlama yaşanırken üst geçitlerin olmaması vatandaşları çileden çıkardı. Özellikle Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi, İpekyolu Devlet Hastanesi, Eski Emniyet Kavşağı, Karayolları Kavşağı ve son olarak yeni Adliye binasının olduğu yerlerde üst geçitlerin olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar üst geçitlerin olmaması nedeniyle birçok kazanın yaşandığını ifade ederken, yetkililerin konuya duyarsız kaldığını anlattı.

Birçok ölümlü trafik kazasına neden olan ve Van’ın en büyük sorunlarından biri olan üst geçit sorunu en sonunda vatandaşları da çileden çıkardı. Vatandaş birçok dile getirmesine rağmen yetkililerin duyarsız davrandığını dile getirdi. Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi, İpekyolu Devlet Hastanesi, Eski Emniyet Kavşağı, Karayolları Kavşağı, yeni Adliye binası gibi birçok yerde üst geçite ihtiyaç olmasına rağmen yetkililer duyarsız davranıyor. Van Adliyesinin de söz konusu olan yol üzerinde bulunması yoğunluğu arttırıyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlardan İzzet Arvas kendisi de dâhil olmak üzere yol üzerinde birçok kaza yaşandığını, yetkili kurumlara başvurmasına rağmen bir üst geçittin yapılmadığını anlattı.

 

BAŞVURU ÇOK, SONUÇ YOK

 

Mesai saatleri içerisinde Van Adliyesine sıkça gelip gidildiğini belirten Arvas “Bu konuda defalarca karayollarına başvurdum. ‘Cumhuriyet Başsavcısının bu konuyla ilgilendiğini, Van Valiliği ile görüştüğünü, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gittiğini ve en kısa sürede bir çözüm bulunacağını söylediler.’ Sürekli kazalar oluyor, sıkıntılar yaşanıyor. Ben kendim de burada bir kaza geçirdim. Kolum yaklaşık 40 gün boyunca alçıda kaldı. Burada Van’a yakışan bir adliye var. Fakat bu sorun Van’a yakışmıyor. Mesai saatleri içerisinde insanlar ailesi ile birlikte gidip geliyorlar. Bizim elemanlarımızda bu yolu kullanıyorlar adliye görevlileri de. Zaten adliyeye gelen insanlar dalgın. Minibüsten indikleri gibi karşıya geçiyorlar. Kavşağın altında iki yön yan taraflarında iki yön bulunduğu için birbirine zıt gelen 4 yön var. Bu yüzden bir vatandaş olarak yetkililerden bir an önce bir çözüm bulmalarını ve bu işi halletmelerini istiyorum.” Dedi.

 

KİMSE YAPMAYACAKSA BİZ YAPALIM

 

Üst geçidin olmamasının birçok büyük sıkıntıları da beraberinde getirdiğini belirten İzzet Arvas “Yaz ayındayız sürücüler karşılarına bir şey çıkınca frene basıyorlar ve bir durma mesafesi oluşuyor. Fakat kış ayında bunu yapmak imkânsız. Kampüs, Organize Sanayi, Otogar hepsi bu yol güzergâhı üzerinde burası İpekyolu ve işlek bir cadde. Milletvekilleri ile görüştüm bunun büyük bir sıkıntı olduğunu ve bir an önce çözülmesini söylediler. Fakat bugüne kadar hiç bir yetkilinin bu konuda bir çalışmasını görmedik. Sadece giden bir Başsavcımız vardı o ilgileniyordu. Oda gittiği için artık ilgilenen yok. Müşterilerimiz çok şikâyetçi özellikle çalışan bayanlarımız karşıya geçemiyor. Gelmek isteyenler ya arabalarıyla kavşaktan dönüyorlar ya da yürümek zorunda kalıyorlar. Eğer bir şey yapılmayacaksa bize söylensin esnaf arkadaşlarımız yapmak istiyor.” dedi.

 

 

ÜST GEÇİT VAN’A GÜZELLİK KATAR

 

İşi yapmakta gönüllü olan arkadaşlar olduğunu söyleyen Arvas “Sponsor olarak gerekli bütçeyi sağlayarak bu işi yapmak isteyen arkadaşlarımız var. Ben kaza geçirdiğimde araç bana yan yolda çarpmıştı kavşağın kenarındaki yolda. Yani düşünün kavşaktan gelen bir araç çarparsa ne olur? Ben bu konuda bir araştırma yaptım bundan şikâyetçi olan insan sayısı gerçekten çok fazla. Bu iş ile ilgilenen hangi kurumsa Karayolları olsun, Van Valiliği olsun esnaf arkadaşlarımız bir sözleşme dâhilinde bu işi yapacaklarını söylüyor. Van’da 21 tane üst geçidin ihalesi yapılmış. Fakat toplasanız onun yarısı kadar üst geçit yok Van’da. İnsanların rahat etmesi huzur içinde yolu kullanabilmeleri için bu sorunun çözülmesi lazım. Üstelik yapılacak olan üst geçit işini bilen insanlar tarafından yapılırsa da Van’ın güzelliğine güzellik katar. Ben son olarak söylemek istiyorum ki bu işi kimse es geçmesin gereken yapılsın.” Şeklinde konuştu.


Ömer Faruk TOKTAŞ/Şehrivan

Editör: TE Bilisim