Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Van kahvaltısının hiç kimsenin olmadığını Van’a ait olduğunu, hiç kimsenin tapulu malı olmadığını ve hiç kimsenin kahvaltıya dil uzatamayacağını söyledi. Caner ayrıca Van kahvaltısını tüm ülkede tanıtmak amacıyla tam donanımlı bir ‘Kahvantı TIR’ının hazırlanacağını belirtti.

CANER: KAHVANTI İLE YOLA DEVAM ETMEKTEYİZ

Kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Van’ın kahvaltısıyla ön plana çıktığını ve Van kahvaltısının dünya çapında yaygınlaşmakta olduğunu söyledi. Van kahvaltısını diğer tüm kahvaltılardan ayırt etmek ve kahvaltı denilince akla Van’ın gelmesini sağlamak amacıyla ‘Kahvantı’ markasıyla yola devam edeceklerini belirten Caner, “Van kahvaltısıyla özdeşleşen, hiçbirimizin şahsını veya iş yerini değil, Van’ı ve Van kahvaltısı kültürünü ön plana çıkaracak olan ‘Kahvantı’ markasıyla yola devam etmekteyiz. İşimiz olan ve her birimizin emekçisi olduğu Van kahvaltısının, sunum ve hizmetine zenginlik katacağına inandığımız ‘Kahvantı’ markasının ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“TIR İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM ETMEKTEDİR”

Van peynirini plastik kaplardan çıkararak, toprak küplerde üretmek için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Caner, böylece bir yandan hem geleneksel üretime geri dönüldüğünü hem de tam organik bir şekilde Van peynirini aslına uygun bir şekilde üretildiğini söyledi. Kahvaltı için diğer ürünlerin de tedariki, üretimi ve hijyenik bir şekilde pazarlanması konusunda çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Caner, “Van kahvaltısının en doğru şekilde tanıtılması için hazırlanmakta olan çok dilli internet sitesinin yanı sıra Türkiye’de ve dünyada ilk olacak tam donanımlı ‘Kahvantı TIR’ını hizmete sokabilmek için görüşmelerimiz olumlu bir şekilde devam etmektedir. Kahvantı TIR’ı ile Türkiye’de Van kahvaltısının tanıtımı yapılacak, Van ve Van kahvaltısı hakkında bir tanıtım ve reklam fırsatı yakalanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

CANER: HAYALİ DEĞİL PLANLI İŞLER

Şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra da yapılacak olan tüm işlerin hayali değil planlı işler olduğunun altını çizen Caner, “Bu işlerin gerçekleşebilmesinin en önemli yolu; anlamlı ve samimi bir birlik ve beraberlik anlayışından geçmektedir. Yüreği Van için atan tüm kurum ve kişileri derneğimiz çatısı altında gönüllü birer destekçimiz olarak görmek isteriz. Bizim derneğimizin desteklenmesi başta ben olmak üzere hiçbir arkadaşımın şahsi menfaatine ve ön plana çıkma arzusuna dayanmamaktadır. Van kahvaltısı hiç birimizin tapulu malı değildir. Van kahvaltısının sahibi Van ve Vanlılardır. Bizler bu kültürü gönül bağıyla iş edinmiş, kahvaltı emekçileri olarak sahiplenmiş Vanlılar olarak bir araya geldik. Bu duygu ve düşüncelerle derneğimize ilgi ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte bizlere önemli destekleri olan ve ticari zekâsından ve müteşebbis ruhundan her daim istifade ettiğimiz iş adamı Burçin Erdemir’e de Van’a ve Van kahvaltısına olan yürekten bağıyla derneğimize sağladığı işbirliği destekleri için teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştu.


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim