Van ili ve ilçeleri kırmızı et üreticiler Birliği 4. Genel Kurulu Van TSO toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti. 543 üyenin tamamına yakının katılım gösterdiği Genel Kurulda, başkan Sabri Yılmaz katılan tüm üyelerin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi. Genel kuruldu konuşan Başkan Yılmaz, üyelere de 2 müjde verdi. Yılmaz, “Genel Başkanımızın desteği ile Van ilinde bir kısmı hibe olacak şekilde üyelerimize hayvan desteği sağlayacağız. Bir diğer önemli konu da Et ve Süt Kurumu en yakın zamanda kentte faaliyete geçecektir.” Dedi.

 

Kongreye, Kırımızı Et üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Afyon, Düzce,  Diyarbakır Birlik Başkanları, Van TSO Yönetim Kururlu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri ile STK ve Oda Başkanlarının yanı sıra çok sayıda üye katıldı.

 

ÜYELERE ÇÜFTE MÜJDE

Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Yılmaz, Genel Başkan Bülent Tunç’ün büyük desteğini aldıklarını belirterek “Van için iki müjdeli haberin duyurusunu yapmak istiyoruz. Genel Başkanımızın desteği ile Van ilinde bir kısmı hibe olacak şekilde üyelerimize hayvan desteği sağlayacağız. Bir diğer önemli konu da  Et ve Süt Kurumunun da en yakın zamanda faaliyete geçecektir. Daha önce Et ve Balık Kurumu olarak biliniyordu. Balık fazla yaygın olmadığından sadece ismi duruyordu. Son yapılan değişiklikle kurumun ismi Et ve Süt Kurumu olarak ilan edildi. Pasif durumda olan bu kurum Genel Başkanımız Sayın Bülent Tunç’un girişimleri ile ümit ediyoruz çok yakın zamanda aktif duruma gelecektir. Yapmış olduğumuz 4. Olağan Genel kongremizde bizleri yalnız bırakmayan başta Genel Başkanımız olmak üzere, tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

YILMAZ: MAHÇUP ETMEYECEĞİZ

Yılmaz, “Bugün aramızda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri bizleri yalnız bırakmadılar. Bizleri oldukça onure ettiler. Van TSO’nun desteğini yanımızda görmek bizlere daha farklı bir güç kazandırdı. Bize güvenen ve bir kez daha bu önemli görevi bize layık gören tüm üyelerimize ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bize güvenenleri mahcup etmeyiz. Şimdiye kadar göstermiş olduğumuz güzel çalışmalarımız inşallah bundan böyle de devam edecektir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Sabri Yılmaz katılan tüm üyelerin oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi.

 

Editör: TE Bilisim