ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ,

FOTOĞRAF: GÜLİZAR ORUÇ-  Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli, çalışmaları tamamlanan Kız Kalesi ve Seyir Tepesi çalışmalarını tanıttı. Atıl bir durumdayken Van’a müthiş bir turistik ve kültürel alan kazandıran Çiçekli, tüm Van’ın göz bebeği olacak bir çalışmanın tamamlandığını duyurdu. İki yıldan az bir zamanda Sahil Bandı, Plajlar, Kent Meydanı, Parklar, Yaşam alanları gibi önemli eserleri Edremit’e kazandıran Çiçekli, “Yıkan-yakan değil yapan olduk. İnsana, kültüre ve doğaya sözde değer veren değil, özde sahip çıkan, ıslah eden ve topluma kazandıran olduk. Son hizmetimiz de rezil durumdaki Kız Kalemizi turizme kazandırmak oldu.” Diyerek yeni projesini tanıttı. Urartu’lardan kalma Kız Kalesi’ni yıllardır içinde bulunduğu vasıfsız görüntüden kurtaran Çiçekli, alana değer katan çalışmaların yanında bir de tüm Van’ı ve Van Denizi’ni ayaklar altına seren Seyir Terası adlı tesisi gazetecilerle dolaştı. Atıl ve başıboş bir durumdayken Kız Kalesi’ni müthiş bir Seyir Tepesi’ne dönüştüren Çiçekli, tanıtımı yaparken Van’da yaptığı hizmetlerin tamamını ilçenin, kentin geleceğini düşünerek hayata geçirdiklerini söyledi. Çiçekli, Van’a bıraktığı önemli eserlerden birisi olan Edremit Kız Kalesi Seyir Tepesi projesinin tanıtımını yaptıktan sonra Yunus Emre’nin: “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.” Dedi.

 

 

Van’da önemli işlerin mimarı olan Edremit Belediye Başkanı ve Kaymakamı Atıf Çiçekli, hayalindeki projelerden birisini daha hayata geçirdi. Çiçekli, Edremit’te Kız Kalesi diye bilinen alanı uzun yıllardır alışılagelmiş halinde kurtararak bambaşka bir mekana dönüştürdü. Çiçekli başkanlığındaki Edremit Belediyesi, "Kız Kalesi" projesi kapsamında Edremit Kalesi'nde seyir terası oluşturdu. 1,8 milyon lira harcanarak restore edilen kalenin üzerinde bulunduğu yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda sosyal alanlar inşa edildi, 240 metrekarelik alanda kafeterya yapıldı. Çalışmalarla yeni görünüme kavuşan ve kentin yüksekten izlenebildiği kale ve alan, halkın hizmetine sunuldu.

 

 

EDREMİT ARTIK BURADAN İZLENECEK!

 

Edremit hem hizmetlerle hem de sosyal belediyecilik çalışmaları ile iki yılda iz bırakan çalışmaların ismi olan Atıf Çiçekli eliyle önemli bir dokunuş daha gerçekleştirdi. Edremit Belediye Başkan vekilliğine geldiği günden bu yana Edremit’i bambaşka bir ilçeye dönüştüren, plajlar, sahil bandı çalışması, paintball, at çiftliği gibi projelerle cazibe merkezi haline getiren Çiçekli, bu kez de belediye eliyle Kız Kalesi Peyzaj Projesi’ni tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu. Urartular döneminde tarihi Van Gölü’nü, Edremit’in yeşilini, ilçeye genel bakışı ve muhteşem gün batımını izlemenin adresi konumunda yer alan Edremit Kalesi’nde koruma amaçlı imar planı yapıldı. Yine çevre düzenleme projesi Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sunularak onaylandı. Projenin içerisinde yere gömme travesler, traves merdivenler, ahşap korkuluklar, rölyefler, oturma bankları, ağaç altı oturma yerleri, kaya bahçesi, kadınlar için el işi ürünleri satış noktaları, aydınlatma, 25-30 araçlık otopark ve yer yer peyzaj çalışmaları yer alıyor.

 

 

ÇİÇEKLİ: KIZ KALESİ MEVZUSU BİR BUÇUK YIL UZADI

 

Kız Kalesi Seyir Tepesinin açılışında basın mensuplarına açıklama yapan Edremit Belediye Başkan Vekili ve kaymakam Atıf Çiçekli, göreve geldikleri günden bu yana Kız Kalesinin toparlanması için çalışma içerisinde olduklarına dikkat çekti. Çiçekli, “Göreve geldiğimden beridir buranın toparlanması için bir çalışma içerisindeyim. Kız kalesi mevzusu biliyorsunuz ki bir buçuk yıl uzadı. Ama sonunda bir şekilde tamamlandı. Buranın yapılması için çok bekledim ama beklediğimize değdi. Ve biz burayı süreç başladıktan iki aylık bir süre zarfında da bitirdik.” Dedi.

 

 

“KURTARABİLDİĞİMİZ KADARIYLA KURTARDIK”

 

Kız Kalesinin imar sürecine değinen Çiçekli, “Buranın aynı zamanda imar planı süreci vardı. Onu da bir sene önce şuan içinde bulunduğumuz bu alan, yaklaşık dokuz yüz dönümlük bir alanı Kız kalesi peyzaj projesi kapsamında komple elden geçirdik. Alan küçük ama etkilediği alan büyük. Ne yazık ki tapulanmaması gereken alanlarda geçmişte tapulanmış Buralarda farklı kiliseler, yedi kilise denen bölgeler var. Buralar şahıs mülkiyetine geçmiş. Ama kurtarabildiğimiz kadarıyla kurtardık Ve bu bakış açısı içerisinde TOKİ yolunu düzelttik orada çok kazalar oluyordu. Hem de kaza yaşanırdı. Üç, dört tane ev vardı onları yıktık, işte yol kenarında barakalar vardı onları yıktık, gecekondular vardı onları yıktık ve bütün bu alanı yıktık. Temizledik öncelikle, imar planını yaptık ve temizledikten sonra peyzaj projesini yaptık.” Şeklinde konuştu.

 

 

ÇİÇEKLİ: 1,8 MİLYON LİRA HARCADIK

 

Peyzaj projesini kuruldan geçirdiklerini kaydeden Çiçekli, projenin yaklaşık 1.8 milyona mal olduğunu söyledi. Çiçekli, “Bu bir nokta sekiz milyonun 900 bin lira civarını yatırım izleme koordinasyon başkanımız ve valiliğimiz her ay belediye gelirlerinin, emlak gelirlerinin yüzde 10’luk kadarını YİKOP’tan oluşturulan havuzdan tamamlandı. Bu kapsamda yapılan projeler oradan geçer. Sadece o paralar buralara kullanılabilir. Sayın valimiz gitmeden sağ olsun bize bu noktada destek oldu. Bir 800-900’ünü YİKOP destekli, 900’üde Edremit Belediyesi destekli projeyi yaptık. Bu içinde bulunduğumuz kafe, restoranda sit alanı dışında hazine arazisi üzerine inşa edilmiş ve Edremit Belediyesi ve Edremit kaymakamlığının orta olduğu şirket tarafından işletilecek bir sosyal tesistir. Diğer bütün belediyenin işlettiği bütün işletmeler gibi burayı da biz hiç kimseye vermeyeceğiz arkadaşlar.” Dedi.

 

 

“GELİRLERİ BELEDİYEDE KALSIN DİYE KENDİMİZ İŞLETTİK”

 

Çiçekli konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Plajlarımız gibi, birinci plaj, ikinci plaj, marina, binicilik merkezi ve paintball gibi bütün işletmelerimizi biz gelirleri kamu da kalsın, belediyede kalsın diye kendimiz işlettik. Hepsi de belli makul gelirlerle belediyeyi destekliyor. Oradan gelen gelirlerde belediye tarafından günlük üç yüz çocuğumuzu sinemaya götürüyoruz. Günlük yüz çocuğumuzu tekne turlarıyla denizle buluşması, günlük iki yüz çocuğumuzun binicilik merkezine götürülmesi. Bunlar araçlarla okullardan alınıyor, bu faaliyet yapıldıktan sonra araçlarla bırakılıyor ve aynı zamanda öğlen yemeğine gidiliyor.”

 

 

ÇİÇEKLİ: İNŞALLAH BURASINI YAKIŞTIĞI BİR BİÇİMDE İŞLETECEK

 

Yaptıkları sosyal projeleri, topluma dokunan projeleri de açtıkları yeni tesislerden elde ettikleri gelirlerle desteklediklerine vurgu yapan Çiçekli, “Yani bu gelirleri oraya kullanıyoruz. Başka bir yere kullanmıyoruz. Yine bunun gibi tiyatro faaliyetleri, kayak faaliyetleri, gençlerimizi, çocuklarımızı Çanakkale’ye götürme, Çanakkale’yi buraya getirme gibi topluma dokunan projeleri buradan elde ettiğimiz gelirlerle ortaya çıkartıyoruz. Burayla ilgili de bize çok talep geldi. İhale edelim falan, inşallah burasını da yakıştığı bir biçimde işletecek. Ve Van’a gelen bütün misafirlerimizin yemek yiyebilecekleri, çay içebilecekleri, gezebilecekleri, dolaşabilecekleri, nefes alabilecekleri bir mekân olarak hizmete açığız. İlk misafirlerimiz de sizlersiniz. Bugün itibariyle açıldı.” İfadelerine yer verdi.

 

 

TERAS KAFE DE HİZMETE BAŞLADI

 

Kız kalesinin 3000 yıllık tarihe sahip bir yer olduğunu söyleyen Çiçekli, “Urartulardan beri kadim bir yer. Buranın açılışı önemli bir yer dolayısıyla kız kalesinin resmi açılışını inşallah önümüzdeki süreçte gerçekleşecek. Burası Seyir tepe kafe, restoran, kız kalesi bu ikisi iki ayrı konsept dahilinde çalıştırılmış projelerdir. Bugün itibariyle de resmen açıldı. İnşallah burası kentte herkesin gelmek isteyeceği, eşiyle dostuyla Van’ı seyredip Van’ın güzelliğine doyacağı bir marka mekan haline gelecek” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim