Kızılay Van Şube Başkanlığı tarafından bin öğrenciye deprem ve sel felaketini anlatan “Aykız ve Aycanın Maceraları” isimli kitap dağıtılarak; ilk yardım ve kan bağışının önemini anlatan çizgi film ve animasyon gösterileri izletildi. 


1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Kızılay Van Şube Başkanlığı tarafından Koç İlk ve Ortaokulunda eğitim gören 200 öğrenciye sunumlar yapılarak kitap dağıtımları yapıldı. Türk Kızılayı Van Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Kan Merkezi Müdürü İbrahim Çelik, Okul Müdürü Erdal Kılıçaslan, okul öğretmenleri, Kızılay Van Şube çalışanları ve gönüllü gençlik kolları üyelerinin katıldığı programda konuşan Türk Kızılayı Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, ülkemizin her yerinde 1-7 Mart tarihleri arasında Deprem Haftasının kutlandığını hatırlattı.

 

DEPREM VE SEL BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Hafta kapsamında çeşitli etkinlikler ve birçok farklı projelerle vatandaşlara deprem, sel ve doğal afetlerle ilgili bilgiler verildiğini ifade eden Özdemir, “İlimizde ise bu projelerimize İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu 5 okulumuzda toplamda bin öğrencimize deprem ve sel felaketlerini anlatan ‘Aykız ve Aycanın Maceraları’ isimli kitap dağıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilerimize bir de arkadaşlarımız tarafından ilk yardım ve kan bağışının önemini anlatan çizgi film ve animasyon gösterilerini izlettik. Bu projedeki amacımız, çocuklarımıza güvenli yaşam, afetlere hazırlık, ilk yardımın önemi, paylaşma ve yardımseverlik duygusunu aşılamak yaygınlaştırmak ve hayatlarında farkındalık oluşturmaktır. Bu projenin ilimizde gerçekleşmesini sağlayan Türk Kızılıyı Genel Başkanlığımıza, gönüllü arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim