Türk Kızılay’ı Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, Kurban Bayramı’nda 600 büyükbaş hayvanın kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi.

 

Türk Kızılayı’ının 2007'den itibaren başlattığı vekaleten kurban kesiminin 11’incisini yapacaklarını belirten Türk Kızılay’ı Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, “Bu kampanyada Van ili olarak hem bağışlarımızı alıyoruz hem de Et ve Süt Kurumu aracılığı ile ilimizde 600 büyükbaş hayvan keseceğiz” dedi.

 

Kurban kampanyalarının yıl boyu devam ettiğini ifade eden Özdemir, “Kesilen etlerin hepsi Et ve Süt Kurumu tarafından entegre tesislerine götürülerek kıyma, kuşbaşı ve kavurma konsantresi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılmaktadır. Bu kampanyamızda vatandaşlarımızdan aldığımız talepleri noter, veteriner ve din görevlisi eşliğinde, deneyimli kasaplarımızla birlikte kesiyoruz. Kesim yapıldıktan sonra CD’leri, sertifikaları ve tadımlıkları 4 bin 200 hisse sahibi vatandaşlarımızın kendi adreslerine gönderilecektir” ifadelerini kullandı.

 

Kurban kesimine bayramın birinci günü başlayacaklarını dile getiren Özdemir, “Yurt içi ve yurt dışı kampanyamız Arife gününe kadar devam edecek. Bu sene yurt içi kampanyamızın hisse bedeli 735 TL, yurt dışı hisse bedeli ise 500 TL olarak belirlenmiştir. Kurban kampanyamızda Türkiye’nin bütün ücra köşelerinde kesim devam etmekle birlikte 30’u aşkın ülkede de eş zamanda kesim yapılacak ve kurbanlarımız yurt dışındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacaktır. Ben bu kapsamda Kurban Bayramı’nın bütün İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim