Güneydoğu Kan Bağışı Van Bölge Müdürlüğüne bağlı gezici kan toplama aracı, Bitlis çarşı merkezinde stant açarak madalyaları sahiplerine teslim etmek için tören düzenledi.

 

Güneydoğu Bölge Kan Merkezinde görevli Kan Bağış Uzmanı Kemal Yıldız, Kızılay Bitlis Şube Başkanlığıyla ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi. Kan bağışı kampanyasında daha önceki yıllarda bronz madalya hak etmiş vatandaşlara madalyalarını takdim ettiklerini ifade eden Yıldız, "Bitlis'te hedefimiz 2 günde 250 ünite kan bağışı almaktır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen şube başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızı onure etme amaçlı Kızılaya ilk on kez kan bağışında bulunduğu zaman bronz madalya, 25 bağışta bulunduğu zaman gümüş madalya, 35 bağışta ise altın madalya takdim ediyoruz" dedi.

 

Bitlis Kızılay Şube Başkanı Hayrettin Çoban, kan bağışlama hizmetlerinde Güneydoğu Van Bölgesine bağlı olduklarını belirtti. Periyodik olarak il merkezi ve ilçelerinde kan bağışı hizmetlerini yürüttüklerini ifade eden Çoban, şöyle konuştu: "Kan bağışı hayat kurtarıyor. Buradaki her bir vatandaşımızın vermiş olduğu kan, inşallah önümüzdeki günlerde bir insanın canının kurtarılması demektir. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri sık sık ilimizden esirgemeyen Güneydoğu Van Kan Merkezi Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Onure etme amaçlı 10 ünite kan veren vatandaşımıza bronz madalya verdik. Bunların her seferinde vermiş olduğu kan mutlaka bir insanın hayatının kurtarıcısı demektir. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

 

Madalya alan Zabıta Müdürü Oktay Güzelkaya ise, Kızılaya kan vermeye devam edeceğini belirterek, "Kan vermek insan hayatını kurtarmak demektir. Rabbim bize sağlıklı ömür verdiği sürece inşallah kan vermeye devam edeceğiz. Burada kan veren arkadaşlara bu hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Bitlis Kızılay Şube Başkanı Hayrettin Çoban, en çok kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz madalyalarını takdim etti.

Editör: TE Bilisim