Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, 2007 yılından beri ‘Vekâletle Kurban Kesim’ kampanyasını sürdürdüklerini ifade ederek, “Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ sloganıyla seslenecek” dedi. 

 


Makamında Kurban Bayramı öncesinde açıklamada bulunan Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, geleneksel hale gelen ‘Vekâletle Kurban Kesim’ kampanyasının 2018 yılında da devam ettiğini ifade ederek, Kızılayın Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığını söyledi. Kızılayın düzenlediği kampanyalarla, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştırdığını dile getiren Özdemir, “Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl boyu ete kavuşacaktır. Bunun yanında Kızılayın ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler, kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecektir” dedi. 

 


Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını belirten Özdemir, “Kavurma konserveleri, Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi gönderecektir” ifadelerini kullandı. 



“40 ülkede kurban keseceğiz” 


Bu yılki hedeflerinin yaklaşık 3 milyon 800 bin insana ulaşmak olduğunu vurgulayan Özdemir, “Kurban ibadetini gerçekleştirmiş olan insanlarımızın kurban paylarını ulaştırmak istiyoruz. Bu çerçevede yurt içinde 85 bin hisse kurban, yurt dışında da aynı sayıda olmak üzere toplam 170 bin hisse kurban kesimini planladık. Kurumumuz yaklaşık 40 ülkede kurban organizasyonu yapmak için anlaşmalar gerçekleştirmiştir. Kurban Bayramı’nın bereketini muhtaç sofralara bu yıl da taşıyacak olan Kızılayın, ‘Vekâletle Kurban Kesim’ kampanyası bedeli yurt dışı 590 TL, yurt içi ise 750 TL oldu. Hayırseverlere ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün’ sloganıyla seslenen Kızılay, Türkiye dâhil yaklaşık 40 ülkede 170 bin vekâlet sahibi adına kurban kesip yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye kurban bereketini ulaştıracak. Bu kapsamda kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebileceklerdir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim