Van’da yaşayan Nazım Zariç adlı vatandaş, kızının hayalini gerçekleştirdi. İlkokul öğrencisi kızının ‘bahçeli ev’ hayalini gerçekleştiren Zariç, bu hayali oturduğu sitenin balkonunda hayta geçirdi.

 

Merik Rojin Zariç (11) bahçeli bir ev isteme hayali babası tarafından gerçekleştirildi. Baba Nazım Zariç küçük kızı Merik Rojin için bir ev satın alamadı, ama oturdukları sitedeki evin balkonunun bahçeye çevirdi. Kızı için bu büyük fedakârlığı ve çalışmayı yapan baba Zariç kızı için her şeyi yapabileceğini ifade etti. Merik Rojin ise, bahçeli ev hayalinin gerçekleştiği için mutlu olduğunu söyledi. Akrabaları ve komşuları tarafından da büyük beğeni toplayan balkon, çoğu ailenin ise hayali oldu.

 

ZARİÇ: HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIM

Oturduğu evin balkonunu bahçeye çeviren Nazım Zariç şu ifadelere yer verdi: “Kızımın en büyük hayali her zaman bahçeli bir evde oturmak oldu. Benimde bahçeli bir ev alma gibi bir imkânım olmadığı için bunu bir türlü yapmadım. Ta ki evin balkonunu bir bahçeye çevirme fikrine kapılana kadar. Kızımın bu istediği beni her zaman çok düşündürüyordu. Bende bir gün balkona bir saksı çiçek bıraktım. Ardından bir başka saksı, bir başka çiçek derken, balkonun çiçek bahçesine dönüştüğünü fark ettim. Ardından balkonda kuş yuvaları yaptım, yeni yeni çiçekler getirdim. Uzun bir süre üzerinde uğraştığım ve büyük emekler harcayarak yaptığım bu balkonu sonuca kavuşturdum. Kızımın balkondan haberi yok. Tamamlamadan önce ona kesinlikle göstermedim. Bitikten sonra ise kızımı balkona götürdüm ve kendisine bahçeyi gösterdim. Çok mutlu olmuştu. Mutluluğu gözlerinde okunuyordu. Onun bu mutlu benim için her şeye değerdi. Kızımı çok seviyorum ve onun için her şeyi yapmaya hazırım.”

 

“O BENİM EN BÜYÜK KAHRAMANIMDIR”

Balkonda yapılan bahçeden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Merik Rojin Zariç ise, “Babama her zaman ‘bahçeli bir evde oturalım’ diyordum. Okuldaki birçok arkadaşım böyle bahçeli evlerde oturuyorlar bende çok istiyordum. Bir gün babam bana balkona gel dedi. Balkona gittiğimde kocam bir bahçe gördüm karşımda. Sanki bizim evde değil de ormanlık bir alandaymışım gibi hissettim. Çok mutlu oldum ve babama sarıldım. Babamın böyle bir şey yapacağını hiç tahmin etmezdim. Ona çok teşekkür ediyorum ve onu çok seviyorum. Babam benim en büyük hayalimi gerçekleştirdi. O benim kahramanımdır.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim