Van’da 2009-2013 yılları arasında görev yapan Vali Münir Karaloğlu döneminde Kocaeli Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Kocaeli-Van Dostluk parkı yeniden eski günlerine dönüyor. DBP’li belediye döneminde tabelaların değiştirilmesiyle başlayan ardından da işletmecilerin ve parkların sökülmesiyle eski ihtişamını yitiren park için Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı. Bir yıldan fazla bir süre kapalı kalan ve Van’ın hafta sonları akın ettiği ve nefes aldığı bir park iken son dönemlerde yeni işletmeler ile açılmasına rağmen eski ihtişamını yitiren kentin en büyük ve tek sosyal yaşam alanı eski haline çevrilecek. Edremit Belediyesi belediye başkan vekili Atıf Çiçekli’nin Edremit’te yapılacak olan büyük bir revizyon, sahil yolu gibi müjdelerinden sonra Şehrivan’a konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar da o parkın eski haline getirileceğini söyledi.

 

Beraberinde VASKİ Genel Müdürü Abdulvehap Gezgen ile birlikte Şehrivan Gazetesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, Kocaeli parkı ile birlikte gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yaşar’ın Kocaeli parkı ile birlikte kentteki trafik sıkıntısı ve diğer konularla ilgili önemli gelişmeleri gazeteniz aracılığı ile paylaştı.

 

 

GÜZEL HABERİ VERDİ

Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi yeni yönetimleri ile Van ve Edremit’te değişim ve dönüşümlerin startını verdi. Edremit’te ruhsatsız ve derme çatma yapıların, sahili işgal eden alanların yerine Edremit’e yakışır bir sahil ve merkez için harekete geçen Edremit Belediye Başkanı Vekili Atıf Çiçekli’den sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter’inden de güzel haber geldi.

 

 

BOZULAN DOSTLUK YENİDEN KURULUYOR!

Kocaeli’nin kentin en hareketli mekanı iken bir anda gözden düşürülen bir park haline gelmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yaşar, burayı eski haline getirmek için çalışmaları başlattıklarını söyledi. Yaşar: “Kocaeli Parkı’nı biz eski haline getireceğiz. Biz oradaki yönetimi değiştirdik, belediyenin kendi şirketi üzerinden eski haline getirip biz orayı eski haline getireceğiz. İşletmeler de çıktı. Daha önceki işletmeler zarar ettiği gerekçesiyle çıkarılmış. Fakat ardından de işletmeler asıl zarar etmiş. Orada ciddi bir harcama yapılmış, bir çok malzeme alınmış. Ama zarar ettiklerini söylediklerini park asıl devredildikten sonra zarar etmiş. Biz buradaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nasıl ki Kocaeli Dostluk Parkı tüm Vanlılar uğrak noktası iken biz bunu tekrardan sağlayacağız. Oradaki canlılık yeniden eski haline dönecek. İnsanları bu güzellikten mahrum etmeyeceğiz.” Dedi.

 

 

TRAFİK SORUNUN ALTERNATİF YOLLAR İLE ÇÖZECEĞİZ!

Trafik sıkıntısının sıkça dile getirildiği şu sıralar trafik sıkıntısını da değerlendiren Yaşar, parkomat ve benzeri kısa vadeli çözümlerin dışında uzun vadede yeni çalışmalar için çalıştıklarını söyledi. Yaşar yeni yollar ile ilgili gelişmeleri de Şehrivan ile paylaşırken: “Cumhuriyet Caddesi, İkinisan Caddesi ve kent merkezi ile ilgili projeler üzerine çalışıyoruz. Bu tür işler istişare ile olur. Biz bunun gibi kenti ilgilendiren bir çok projeyi gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yine yeni cadde ve yollar noktasında insanların ihtiyacını karşılamak lazım ve biz bunun için zaman harcıyoruz. 30 metrelik yolların açılması noktasında incelediğimiz ve araştırmalar yaptığımız güzergahlar var. Biz yeni yollar açarsak trafiği rahatlatırız. Alternatif yol olmadan diğer çalışmalar kısa vadeli çözümlerdir. Öbür türlüsü çok az etkiler.”

 

 

VAN’I ÇOK İHMAL ETMİŞLER!

Ardından kentteki diğer sorunlar ve yapılması gerekenleri değerlendiren Yaşar, Van’ın ayarındaki diğer illere göre bir çok hizmetten mahrum bırakıldığını kaydetti. Yaşar, Şehrivan’a yaptığı değerlendirmelerde konu ile ilgili olarak: “Van şehir merkezi çok ihmal edilmiş. Burada 500-600 bin insan yaşıyor. İnsaf! 30 bin liralık bir yatırım yapılıyor ama gidilecek yolu bile yok. Saray’da milyonlarca lira harcanıyor parka. 2009 öncesinde Denizli Belediyesi’ne gitmiştim. Denizli Van’dan 15-20 yıl daha geriydi. Şimdi gidip görmek lazım. Bütün alt yapı yapıldı, üst yapılar yapıldı, yollar yapıldı, parklar yapıldı. Ne yok ki... Şimdi biz onların ve kendi ayarımızdaki bir çok ilin gerisindeyiz. Van’ın çok işe ihtiyacı var. Bakın Gürpınar’a. Bir itfaiye eri var sadece. Bir yangın olduğunda bu çalışan sokaktaki bir vatandaşı aracına alıp öyle gidiyor yangına. Yangın merdiveni bile sağlam değil. Gidin bir Saray’a, Özalp’e. Arıtma tesisi yok ama milyonlar harcanıp parklar yapılmış. Ama öncelik arıtmadır. Olacak iş mi? Gidilmiş Edremit’te çöp sahasının üzerine park yapılmış! Hizmet önceliği bir kenara bırakılmış basit bir süsleme üzerine çalışılmış.”

 

 

“PROJE YAPMAYA, HİZMET ETMEYE FIRSAT BULAMIYORUZ!”

Van’da ciddi sıkıntılar bulunduğunu ve sorunlarla ilgili görüşmelerden iş yapmaya fırsat bulamadıklarını belirten Yaşar, 23 bini aşkın iş başvurusunu da hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: “Bakıyorsunuz diğer kentlerde işler yolunda. Belediyeler hizmet yapıyorlar, iş yapıyorlar. Çünkü her gün binlerce vatandaşın sıkıntısı ile birebir ilgilenmek zorunda değiller. Çünkü hizmet ediyorlar, yapılması gereken hizmetler tamamlanmış. Sürekli projelere kafa yoruyorlar, yeni işlerin peşindeler. Fakat Van’da hizmet anlamında çok şey ihmal edilmiş. O yüzden biz sürekli randevular ile uğraşıyoruz. Bakın 23 bin iş başvurusu ne demek! Bu müthiş bir rakam. Bu kadar insan iş bekliyor, düşünebiliyor musunuz? Biz en son mecbur kalınca müracaat almayı durdurduk. Yazık bu insanlara! Haliyle biz insanımız ile ilgilenirken iş yapamaz hale geliyoruz. Artık evrakları eve götürüp imzalıyoruz. Bunu gün içinde yaptığımızda bu kez halk ile ilgilenemiyoruz.”


ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ / ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim