ŞEHRİVAN HABER- Van’ın kanayan yarası olan Çevre Yolu tartışılmaya, konuşulmaya devam ediyor. Yıllardır bitmeyen yol son iki yıldır da vatandaşların itirazına takılırken, yolun bitmesi için çağrı üstüne çağrı yapılıyor. Öte yandan 3 Kasım 2020 tarihinde Van’ın Özalp ilçesinde çıkan yangında halk pazarında bulunan 95 dükkânın küle dönmesi pazar esnafını mağdur etti. Van’ın iki önemli konusunu meclis gündemine taşıyan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu iki sorunun çözülmesi gerektiğini aktardı. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, “İYİ Parti milletvekillerinin Van’ın ve bütün ülkenin milletvekili olduklarını kanıtlamış oldu.” İfadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE, “VAN’DAKİ SORUNLARI MECLİSE TAŞIDIK” DEDİ.

İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, “11 yıldır Van’da süregelen Çevreyolu ve 18. Madde problemini de gündeme taşıyan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti milletvekillerinin Van’ın ve bütün ülkenin milletvekili olduklarını kanıtlamış oldu. Halkına sonsuz hizmet vermeyi ve kendileri dışında ki vatandaşların sorunlarına da çözüm arıyoruz. Van, çözüm sürecine girmiş durumundadır. İYİ Parti Van İl Başkanlığı olarak yaptığımız çalışma sonucunda 2020 yılında Özalp Halk Pazarı’nda çıkan yangın ile mağdur olan esnafın mağduriyetinin giderilmesi adına konu meclise kadar taşındı.” Dedi.  

“BİZ SADECE BİR PARTİ DEĞİL BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Cümlelerini sürdüren Özgökçe, “Van’ın en önemli sorunlarını meclise gönderdiklerini, mecliste söz hakkı üç dakika olduğu için ancak iki problemi dile getirebildiklerini belirtti. İYİ Parti tüm vatandaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için hizmetlerine devam edecektir. Halkımızın her zaman yanında olacağız, biz sadece bir parti değil büyük bir aileyiz.” Cümlelerini kullandı.

KOCAELİ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKEN NE DEMİŞTİ!

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “3 Kasım 2020 tarihinde Van’ın Özalp ilçesinde çıkan yangında halk pazarında bulunan 95 dükkân küle dönmüştü. Buradaki esnaflar için yardım kampanyası başlatılsa da Özalp Halk Pazarı esnafının talebi hasar tespit çalışmanın yapılması, yağının affet kapsamında değerlendirilmesi ve zararlarının karşılanarak iş yerlerinin tekrar yapılamasıdır.” Şeklinde konuştu.

Van’ın en büyük sorunlarının başında gelen çevre yolu konusunda konuşan Türkkan, şunları kaydetti: “11 yıldır önce Van’a çevre yolu yapılacağı müjdesi verilmişti. Ancak projenin açıkladığı gün Van’daki kardeşlerimizin yaşadığı bu mutluluk, yerini üzüntü ve mağduriyete bıraktı. Çünkü yol halen tamamlanmadı. Van’da nüfus ve arttıkça çevre yolunun halen tamamlanamaması ciddi mağduriyetlere neden olmaya başladı. Çevre yolunun geçtiği araziler birçok insanın geçim kaynağı, arazi sahibinin tek geçim kaynağı olan böyle bir yerin bedel ödemeksizin yüzde 40’ın üzerinde kesintiler yapılarak, elden alınması kabul edilebilir bir durum değildir.”

Editör: TE Bilisim