ŞEHRİVAN HABER: MENDUH ÇALIŞKAN- Hyundai Kona'nın yeni çıkan dizel modeli, Van Hyundai Ahsen Plaza Showroom'da düzenlenen programla tanıtıldı

Hyundai’in yeni modeli Kona modelinin tanıtımı için düzenlenen ve 40 günde 40 şehrin gezilmesi planlanan KONATOLIA projesinin 5. durağı Van oldu. KONA 1.6 dizel, 12 Nisan’da İstanbul’dan başladığı Türkiye Turu’nda ilk ayağı tamamladı. “KonAtolia” adı verilen proje 40 gün sürecek ve toplam 7.000 km yol kat edilecek. Hyundai, merakla beklenen 1.6 litrelik dizel motorlu ve 7 ileri DCT şanzımanlı KONA modelini 12 Nisan’da yaptığı basın toplantısının ardından Türkiye’de satışa sunmaya başlamış ve akabinde tüm Türkiye’yi kapsayacak bir tura çıkmıştı. 40 günde 40 şehir 7.000 km mottosuyla yola çıkan KONA 1.6 dizel, proje kapsamında ilk 3.000 km’yi geride bırakarak Van’a ulaştı.

Tur boyunca 40’tan fazla uzman otomotiv gazetecisinin de katıldığı turda, kilometrelerce mesafede detaylı test sürüşü imkanı da bulunuyor. Şehirler arası yapılan test sürüşlerinin ardından izlenimlerini ve görüşlerini birebir aktaran uzmanlar, daha sonra otomobil severlerden gelen soruları tüm ayrıntılarıyla cevaplıyor. Ankara, Samsun, Ordu, Erzurum ve Van’da gerçekleştirilen etkinliklere 500’den fazla otomobil severlerin katılırken turun bir sonraki durağı ise 30 Nisan’da Mardin olacak.

Yeni modelle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Van Hyundai Genel Müdürü Şefik Eren ”12 Nisan’da satışına başladığımız KONA dizel modelimizden Türkiye geneli 10 günde 100 adet satış gerçekleştirdik. Nisan ayını benzinli versiyon da dahil olmak üzere 200 adetlik bir KONA satışı ile kapatmayı hedefliyoruz.

Kısacası, KONA modelimizin satış performansı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ülkemizi karış karış gezdiğimiz Konatolia projemiz de tüm hızıyla sürüyor ve bugün Van ahsen otomotivde ulusal ve yerel basınımızın değerli temsilcileri ile hyundaı severleri ve dostlarımızı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yediden yetmişe tüm otomobil severler KONA dizel ile bir araya gelerek test sürüşü imkanı buldular. Ayrıca, vanahsen otomotivde bizlere eşlik eden otomotiv gazetecisi dostlarımız da KONA dizel hakkındaki üst düzey görüşlerini otomobil severlerle paylaşarak satış adetlerimizi attırmamızda bize önemli bir katkı sağlayacaklardır” dedi.

Ve yeni 1,6 dizel konaya uygun fiyatlarla sahip olmak isteyen tüm müşterilerimizi Van Ahsen Otomobile bekleriz diyerek sözlerine son verdi.

Van Ahsen Otomotivde düzenlenen programa Van Ticaret ve Sanayi odası başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Genel Sekreter Cengiz Aras, KOSGEB Van Bölge Müdürü Bilal Emre Yörük, Kosgeb Müd. yrd. Hadi Arvas, OSB başkanı Mehmet Aslan, Bak Hele bak Yusuf Konak, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilisim