Van’daki Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu sahibi Yusuf Konak, 1975 yılında Konak Kahvaltı Salonu’nu açtığı vakit Van’da kahvaltı salonu diye bir şeyin olmadığını belirterek, ‘kahvaltı’ ibaresinin de kendisine ait olduğunu söyledi.

 

Son zamanlarda kahvaltı ile ilgili yapılan eleştirilere tepki gösteren Yusuf Konak, ‘Sütçü’ ifadesinin sahibinin Sütçü Fevzi olduğunu, ‘Kahvaltı’ ifadesinin de kendisine ait olduğunu belirtti. 1950 yılından itibaren bu sektörde olduğunu anlatan Konak, “1975 yılında ben Van’da Konak Kahvaltı salonunu hizmete açtığım vakit, Van’da ne kahvaltı salonu vardı ne de kahvaltı üzerine bir şey vardı. O yüzden kahvaltı ibaresi bana aittir. Bu benimle birlikte 1975 yılında kullanılmaya başladı. Basın mensupları, meslektaşlarım ve halkımızın büyük takdiri ile bugünlere geldik. Bir çok ödüller aldık. Kahvaltı kültürümüzü çok iyi tanıtarak, uluslar arası konuma getirdik. Hep birlikte Van TSO’nun büyük destekleri ile Guinness rekorunu kırdık. Ulusal ve uluslar arası platformlarda hep Van’ımızı ve kahvaltımızı tanıttık.

Bugün gelinen noktada bu kültürümüz çok iyi seviyelerdedir. Çünkü el birliği ile herkes elini taşın altına koyarak katkı sundu. Ama bugün bu kahvaltı kültürünü benim üzerimden eleştirmek doğru bir davranış değil. Kahvaltı kültürü elbette eskidir. Ama kahvaltı salonu isimin ilk ben kullandım. Bizi bulunduğu gazetede ‘İşin Erbabı’ diye yazan, birkaç gün sonra çıkıp kahvaltıcı olmadığımızı söylüyor. Acaba ben bu işin erbabımıyım, değilmiyim anlayamadım. Mucit kelimesinin edebi açıklamasını yapanlar, ‘Erbap’ kelimesinin anlamını da açıklasın. Bu sektördeki 51’nci yılım. Yıllarca bu kültürün iyi bir noktaya gelmesi için büyük uğraşlar ve emekler verdik. Bu uğurda evim gitti, arabam gitti. Bir çok şeyden feragat ettim. Ama yinede yılmadım. Bu kültürün sevdalısı kardeşlerimiz, dostlarımız ve halkımız ile birlikte bugünkü konuma kadar getirdik. Sadece kahvaltımız için bile diğer illerden buraya gelen insanlar var. Van’da kahvaltıyı bulan benim, çünkü 1975 yılı önceleri Sütçü Yusuf iken, açtığım Konak Kahvaltı Salonu ile birlikte kahvaltıyı bu sektöre kazandırdım. Tabi ki başta basın mensupları ve değerli halkımızın takdiri ve birlikteliği ile birlikte kültür olarak çok iyi noktalara getirdik. Ama bugün benim emeğimi yok sayanlar, kalkıp beni işin erbabı gösterenler, bazı kişisel çıkarlar yüzünden bu kültürü ve beni eleştirme hakkına sahip değiller” dedi. 

 

Editör: TE Bilisim