Vali Aydın Nezih Doğan, dün saat 11.00'de konuk olduğu radyo programında Van'ın farklı sorunlarına ilişkin sorulan sorulara cevap verdi.

EV VEREMEYİZ!

2011 yılında yaşanan depremden bu yana Anadolu Konteynerkent'te kalan 44 aileye ilişkin sorulara da cevap veren Vali Doğan, burada kalan ailelerin kira yardımını kabul etmediklerine dikkat çekti.
Ailelerin devletin kendilerine sahip çıkmadığı yönünde bir şikâyetlerinin de olmadığını belirten Doğan, "Biz kendilerine kira talebinde bulunduk, ama kabul etmediler. Aileler, 'devlet bize yardım etmiyor' demiyor, bunu bazı çevreler kullanıyorlar. Şimdi bunlara hukuken verebileceğimiz ev yoktur. Ancak kira yardımında bulunabiliriz" dedi.

KİRA ALANLAR DA ÇIKMIYOR

Vali Doğan, bazı ailelerin de kira yardımı aldığını, ancak bu ailelerin de halen konteynerlerde kaldığını da belirterek, şöyle dedi:

"Kira yardımı aldığı halde halen konteynerkentte kalan aileler de var, 'ne olur ne olmaz' diye bekliyorlar, onlara sesleniyorum, hiçbir şey olmaz. Gönül rahatlığıyla evlerine geçebilirler."

YARDIMLAR SOSYAL SORUMLULUKTUR

Şarkıcı Rojin'in konteynerkentte kalanlara ev satın almak için başlattığı kampanyaya da değinen Vali Doğan, bu konuda da şunları söyledi:

"Rojin hanımın konseri ya da Fenerbahçe olayı sosyal sorumluluk işleridir. Bunlar desteklenebilecek faaliyetlerdir, eleştirmemiz doğru olmaz, ama dışarıdan birilerinin bizim üzerimizde kampanya yürütmesi Vanlıları üzüyor."

Kaynak: Prestij

Editör: TE Bilisim