Van'da meydana gelen depremlerden sonra kent merkezine kurulan ve kullanılmayan konteynerler, afet hazırlık programı kapsamında depolanmaya başlandı.

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından yerleştirildikleri konteyner kentlerden, hasarlı binaların onarımlarının tamamlanması ve kalıcı konutların teslim edilmesi ile birlikte burada kullanılmayan konteynerler toplanmaya başlandı.

İpekyolu Caddesi üzerinde kurulan Anadolu Konteyner Kenti'nde konteynerleri depolamaya başlayan ekipler, olası afet öncesi hazırlıkları kapsamında aynı yerde bunları topluyor.

Daha önce AA'ya konuşan Vali Aydın Nezih Doğan da depreminin ardından Türkiye'de ilk kez afet sonrası konteyner kent sistemine geçildiğini ve 30 bin konteynerin Van ve Erciş'te depremzedelere verildiğini söylemişti.

Doğan, konteynerlerin geçici barınma sağlayan yerler olduğunu ve Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi kendilerinin de afet hazırlığı amacıyla konteyner depolama sistemleri oluşturacaklarını, eldeki fazla konteyneri de ihtiyaç duyulan başka illere gönderdiklerini ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim