Van’da üç ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun bu sefer ki toplantısı 45 dakika sürdü. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve birkaç kurumun önceki projelerini açıklamaları dışındaki kurumlar ‘Koordinasyonu gerektirecek bir durumumu yok’ dedi.

 

TOPLANTI 45 DAKİKA SÜRDÜ

Van'da 2017 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulunun toplantısı Vali Yardımcısı Sinan Aslan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi ve kurum amirleri ya da temsilcileri katıldı. Toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı Sinan Aslan, sorun ve sıkıntıları dinleyip çözüm üretmek için kurum amirlerinden sorunlarını dinledi. Yapılan toplantı önceki toplantılara göre çok daha kısa sürdü ve 45 dakika içinde tamamlandı. Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ise Erciş’teki şehit töreninden dolayı toplantıya katılamadı. Büyükşehir Belediyesi adına katılan Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, önceki yılın projelerini açıkladı. Allahverdi’nin en önemli konuşması ise belediyenin 2017 yılından 2019 yılına kadar hayata geçirmeyi planladıklarını 206 proje oldu.

 

MİLLİ EĞİTİM TAHSİSLERİ DİLE GETİRDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü adına konuşan temsilcisi, okulların yapımı konusunda arazi tahsisleri konusunda sıkıntıların olduğunu söyledi. Özellikle İskele Mahallesi’nde sıkıntıların olduğunu ifade etti.

 

“KOT SORUNU SONRASI SORUNLAR ÇÖZÜLECEK”

Toplantıda koordinasyonu gerektiren konuşmalardan bir tanesini Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe yaptı Özgökçe, “Milli Eğitim Müdürümüzün bahsetmiş olduğu konusuyla ilgili bir kot seviyesi durumu vardı. Kot seviyesinin düşmesinin ardından büyükşehir belediyemizin planlamasının ardından orada okullarımızı ilgilendiren konularda belediye olarak tahsislerin yapılması taraftarıyız. Bunun dışında Rölave Müdürlüğümüz ve Kültür Turizm İl Müdürlüğümüz tarafından Ayanis Kalesi ile ilgili bir projesi devam ediyor. Bu projenin çalışmaları konusunda ne aşamadayız bilmiyorum ancak, bunun da kısa zamanda hayata geçmesi önem arz ediyor.”

 

2 KÖPRÜLÜ KAVŞAK TALEBİNDE BULUNDU

Karayollarından da bekledikleri çalışmaları açıklayan Özgökçe şöyle devam etti: “Tuşba-Erciş yolu üzerinde 2 kavşağa ihtiyacımız var. Burada çok fazla kazalar meydana geliyor. Burada bir yol genişletme çalışması konusunda görüşmeler yaptık. Ancak henüz bir gelişme yaşanmadı. Bu anlamda da bir köprülü kavşak talebimiz var. Bunun dışında Kalecik TOKİ girişinde ve Karayolları’nın bulunduğu yerde kavşaklar yapılması durumunda hem kazaların olma olasılığı azalacak hem de işlerimizi daha hızlı bir şekilde yürütebileceğiz. Belediye olarak büyükşehir ile birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Daha çok çok koordineli çalışamıyorduk. Ama görevlendirmelerin ardından tüm ilçeler ile birlikte çalışacağız ve ilimiz için güzel işlere imza atacağız. 2017 yılı inanıyoruz ki Van’ımızı dönüştürecektir.”

 

HAKAN: YENİ BİR DÜZENLEME BEKLİYORUZ

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Akdamar Adası’ndaki giriş ücretleri konusunda vatandaşlardın şikayetini dile getirdi. Hakan, “Akdamar Adası’nı giden vatandaşlarımız 10 liralık giriş ücretleri konusunda yeni bir düzenlemenin yapılmasını istiyor. 10 kişilik bir aile oraya gittiği zaman sadece 100 lira giriş ücreti veriyor. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekir. Tabi bu turistlerinde tepkisini çekiyor. Orada bir indirim yapılması gerekir. Bu konuda bir çalışmanın olmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

AKTUĞ: MÜDAHALE YAPILMIYOR

Bunun üzerine konuşan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ söz alarak, söz konusu sorunun çözülmesi konusunda büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Aktuğ şunları kaydetti: “Bize de benzer şikâyetler geliyor. Söz konusu sorunu çözmek için birçok kez bakanlıkla görüştük ancak bakanlık olaya sıcak bakmadı. İhalesi 2017’nin başında yapılmış, dolayısıyla şu an herhangi bir müdahale yapılmıyor.” Toplantı bu şekilde sona erdi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim