Yeni tip koronavirüsün, ölen bir kişiden başka bir kişiye de bulaşabildiği iddia edildi.

BuzzFeed, Newsweek, The Sun gibi dünyanın önde gelen haber sitelerinin Adli ve Yasal Tıp Araştırmaları Dergisi'ne dayandırdığı habere göre; Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden bir insandan, adli tıp uzmanına virüs bulaştı.

BİR İLK YAŞANDI

Kişinin mart ayında enfekte olduğu belirtilen bu olayın, "ölü bir insandan kaynaklanan ilk koronavirüs vakası" olarak pandemi tarihine geçtiği aktarıldı.

KORONAVİRÜSÜN ÖLÜLERDEN BULAŞIP BULAŞMADIĞI TAM OLARAK BİLİNMİYOR

Haberlerde; Ebola'nın ölülerden bulaşma özelliği olan bir virüs olduğu kaydedilirken, Kovid-19'un ise bu özelliğinin olup olmadığının henüz tam olarak belirlenemediği nbelirtildi. Haberlerde yer alan ve görüşlerine yer verilen patoloji profesörü olan Angelique Corthals, sağlık çalışanları dışında, morg ve cenaze çalışanlarının da korunması gerektiğini söyledi.

ÇALIŞMANIN YAZARLARINDAN DİKKAT ÇEKEN UYARILAR

Çalışmanın yazarları, "Şu anda, Kovid-19 kontamine cesetlerin tam sayısı hakkında bir veri yok, çünkü Tayland'daki cenazelerde Kovid-19'u incelemek rutin bir uygulama değil" ifadesinde bulundu.

Yazarlar, "Enfeksiyon kontrolü ve evrensel önlemler gereklidir. Adli tıp uzmanları koruyucu elbise, eldiven, gözlük, şapka ve maske gibi koruyucu cihazlar giymek zorundadır. Ameliyathanelerde kullanılan dezenfeksiyon prosedürü patoloji / adli tıp birimlerinde de uygulanabilir" açıklamasında bulundu. 

Editör: TE Bilisim