Orhan AŞAN - Şehrivan


 

Van’ın bir döneme damgasını vurmuş İlaç FM’in yeniden yayın hayatına başlaması ile birlikte başlayan tartışmalar yargının kararı ile sona erdi. Yayına başladıktan sonra kaçak olduğu gerekçesiyle eleştirilerin ve şikayetlerin hedefi olan İlaç FM, Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Altunkaynak’ın verdiği hukuk mücadelesi radyo lehine sonuçlandı. Şikayet edilen radyonun yasalara uygun yayın yaptığının onaylanmasının ardından konuşan Altunkaynak; “Biz birileri gibi işimizi birilerine ihale peşkeş çekmek için, şantaj yapmak için kullanmıyoruz. Biz işimizi yapıyoruz.” Dedi.

Van’da geçtiğimiz aylarda yayın hayatına yeniden başlayan İlaç FM kısa sürede Van’da radyoculuk anlamında önemli işlere imza attı. İlaç FM efsanesini yeniden canlandıran radyonun bu çıkışının ardından tartışmalar başlarken, diğer kuruluşların kaçak suçlamalarına da maruz kaldı. Bir süre önce korsan radyo iddiasıyla şikâyet edilen Altın Radyo ve TV Yayıncılık A.Ş. bünyesindeki İlaç FM hukuk mücadelesinin de tamamlanmasıyla birlikte resmi olarak kazanılmış oldu. Kendileriyle ilgili davanın kararını açıklayan İlaç FM sahiplerinden Özkan Altunkaynak, "Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar elimizde. İnşallah hedefimizde ikinci radyo ve TV kurmak var. Biz başkaları gibi radyomuzu şantaj amaçlı kullanmıyoruz" dedi.

O RADYOYU ÇEKEMEDİLER!

Van-Erciş ve bazı ilçelerde 89.0 frekansında yayına başlayan, daha sonra 'korsan radyo' iddiasıyla şikayet edilen İlaç FM davasında, kovuşturmaya yer olmadığı karara bağlandı. Savcılık kararı ile basın mensuplarının karşısına geçen İlaç FM sahiplerinden Özkan Altunkaynak, "Bu memlekette bizimle birlikte 6 radyo var. Keşke 66 radyo olsa. Bu, zenginliktir. İnsanlarının başkasının ekmeğiyle oynaması, sağda-solda iftiralar atması doğru değildir." dedi.

İLAÇ FM EFSANESİ YENİDEN

Öte yandan kendileri ile ilgili iddiaların aksine 17 yıldır radyoculuk üzerinde ciddi deneyimlerinin bulunduğu açıklayan Özkaynak, belirtildiğinin aksine yasal izinlerinin de olduğunu ve tüm işlemlerin prosedüre göre yapıldığını belirtti. Özkaynak, “Ben aşağı-yukarı 17 yıldır radyo işi yapıyorum. İstanbul'da çeşitli radyolarda çalıştım. Üniversite için Van'a geldiğimde ise bu işi burada sürdürdüm. En son bu işi daha ileriye taşımak için Erciş'teki bir radyoya ortak olduk. Altın Radyo ve TV Yayıncılık A.Ş. bünyesindeki bu radyoyu Van'a taşımak için yetkili makamlara resmi başvurumuzu yaptık. Dolayısıyla bizim radyomuz, Türkiye'deki bütün radyolara verilen lisans niteliğinde. 2014 Mayıs ayında İlaç FM olarak yayınımıza başladık. Hem genel kurulda bu değişikliğimizi yaptık, hem de RTÜK'ten gerekli izinleri aldık. Ama neticesinde geçtiğimiz hafta istenmeyen bir durum yaşandı. Buradaki bazı meslektaşlarımızın da şikâyetleri ile RTÜK tarafından gelen arkadaşlar, yayınımızın Van içinde olamayacağını, ilçe içinde olacağını belirttiler. Biz de savcılığa gerekli müracaatlarımızı yaptık. Sizlerin de gördüğü üzere kovuşturmaya yer olmadığına dair karar elimizde. Yani biz yeniden yayınlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. 11.11.2014 tarihinde kesin karar verildi" diye konuştu.

RADYOLARI ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR!

Van'da toplam 6 radyo olduğunu anlatan Özkan Altunkaynak, yine bazı radyocuların kendilerine iftiralar atmasının çok çirkin olduğunu söyleyerek, "Burada beş radyo vardı, bizimle birlikte altı oldu. Keşke 66 olsa. Rızkı veren Allah'tır. Birilerinin sürekli bizimle uğraşması doğru değildir. Bakın biz herkesle burada iyi geçinmeye çalışıyoruz. Bu radyoda en az 10 kişi ekmek yiyor. Demek ki bu durum bazı radyocuların hoşuna gitmiyor ve bizi şikâyet ediyor. Bakın kısa sürede çok iyi işler yaptık. Yayın kalitemiz iyi ve güzel programlar yapıyoruz. Oysa bazıları esnafa giderek bizimle ilgili olumsuz ve hiçbir aslı olmayan dedikodular yapıyor. Bizim yayın frekansımıza, yani 89.0'a girerek yayınımızı engellemeye çalışıyorlar. Karalama kampanyası düzenliyorlar. Bize korsan radyo diyorlar. Oysa korsan radyo RTÜK'le hiçbir bağlantısı olmayan radyolar için denilir. Bakın adresimiz var, çalışanlarımız var. Beyannamelerimiz veriliyor. Biz Altın Radyo TV Yayıncılık A.Ş. bünyesinde hizmet veriyoruz.

“BİRİLERİ GİBİ ŞANTAJ YAPMIYORUZ!”

Van'da ikinci radyo ve bir de televizyon kurma hedeflerinin olduğunu anlatan Özkaynak, "İnşallah kısa süre içinde ikinci radyomuzu kuracağız. Böyle bir girişimimiz var. Bu frekansta sadece Kürtçe yayın yapılacak. Van ve bölgesi bundan sonra Kürtçe müziklerin olduğu radyomuzu dinleyecekler. Yine televizyon kurma girişimlerimiz var. İnşallah sizlerin de desteğiyle bu işi başaracağız. Başkaları gibi kimseye şantaj yapmıyoruz. Kaçakçılık veya olumsuz bir iş yapmıyoruz. Radyoculuk yapmaya gayret gösteriyoruz. Tekrar tekrar söylüyorum, yaptığımız tüm işler yasaldır. Karasal yayın yapmaya hiçbir engel görülmedi. Zaten belirttiğim gibi dava konusunda da ilgili karar verildi. Kovuşturmaya yer olmadığı kararlaştırıldı. Bu radyoyu hiçbir zaman şahsi çıkarlarımız için veya şantaj amaçlı kullanmayacağız" dedi. Van ve Erciş dışında birçok ilçede de dinlenildiklerini anlatan Altunkaynak, "Şuan radyomuz Van merkezle birlikte Edremit, Çiçekli, Gevaş, Erciş merkez ve köylerinin tamamı, mesaj aldığımız için söylüyorum Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan'ın belli kısımlarından insanlar katılım sağlıyorlar ve radyomuzu dinliyorlar. En güzel tarafı da insanlar Van merkezden araçlarına bindikleri zaman Erciş'e kadar, Patnos'a kadar İlaç Radyo'yu kesintisiz bir şekilde dinliyorlar" dedi.

Editör: TE Bilisim