Van istihdamının arttırılması konusunda anahtar kuruluşlardan biri olan KOSGEB yeni girişimcilere çağrıda bulunarak kendi işlerini kurabilmelerinin imkânını sağladı. Daha önce de çeşitli programlarla girişimcilere destek sağlayan KOSGEB Van’ın istihdamına istihdam katarak  büyük başarılara imza attı.

 

Van’da 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından sağladığı faizsiz kredileri ile adeta Van esnafına can suyu olan KOSGEB, Van esnafının en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Özellikle kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin ilk uğrak yeri olan ve bu anlamda bir çok girişimcinin iş kurmasında büyük katkıları olan KOSGEB, bu anlamdaki çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KOSGEB İl Müdürü Bilal Emre Yörük girişimcilik konusunda kendi işlerini kurmak isteyen vatandaşlara gerekli eğitim kurslarının ve kredilerin sağlandığını belirtti. Verilen eğitimler sonucunda girişimcilerin kendi işlerini kurması konusunda gerekli bilgi ve deneyimleri elde ettiklerini belirtti.

 

KALKINMADA TEMEL ÇÖZÜM ‘GİRİŞİMCİLİK’

Yaptığı açıklamalarda düzenlenen projeler sayesinde birçok kişinin kendi işinin patronu olduğunu belirten Yörük “KOSGEB Van Hizmet Merkez Müdürlüğü olarak ilin ve bölgenin ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla girişimcilik programlarını bölgede başarılı bir şekilde yürütülmekteyiz. Düzenlediğimiz projeler kapsamında birçok girişimci kendi işini kurdu ve kendileri için koymuş oldukları amaçlara ulaştı.”diyerek ekledi.

 

VATANDAŞ ‘TAM DONANIM’ HAZIR

Girişimcilik konusunda vatandaşlara gerekli eğitim seminerlerinin verildiğini ve verilen eğitim sonucunda vatandaşların kendi işlerini kurabileceği gerekli donanıma sahip kılındığını belirten Yörük “Bu kapsamda öncelikle kendi işlerini kurmak isteyen yeni girişimcilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimler, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilmektedir. Böylece eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir.  KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak 2011 yılından bugüne dek Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi,   Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Ticaret Borsası ve İş adamları dernekleri ile işbirlikleri yapılarak 94 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı gerçekleştirilerek 3797 girişimciye sertifika verilmiştir.”dedi.

 

FİKRİ OLAN BUYURSUN GELSİN

İş fikri olan vatandaşları KOSGEB’e davet eden Yörük “Eğitim Programlarımızdan mezun olan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ise, aynı zamanda KOSGEB olarak Yeni Girişimci Desteği verilmektedir. Yeni Girişimci Desteği kapsamında Girişimcilere 30.000 TL tutarında geri ödemesiz hibe desteği sağlanırken 70.000 TL tutarında ise Makine Teçhizat alımı için sıfır faizli, iki yıl ödemesiz Kredi verilmektedir. KOSGEB Van Müdürlüğü olarak son iki yılda yeni Girişimci Desteği kapsamında 330 Girişimci kendi işinin patronu olmuştur. İş fikri olan ve kendi işini kurmak isteyen yeni girişimciler KOSGEB’in vermiş olduğu yeni girişimci desteğinden faydalanmak üzere KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.” Diyerek sözlerini noktaladı.


Ömer Faruk TOKTAŞ/Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim