2018 yılı içerisinde 7 aylık süreçte toplam 962 kilometre yolu altyapısı ile tamamlayan ve bu süreçte 211 milyon TL’lik bir yatırım sağlayan Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu yatırımı ile uzaklar yakın oldu. Sadece yol yapmakla kalmayan Büyükşehir, şimdiye kadar birçok belediyecilik hizmetinden mahrum kalan, yol ve benzeri engellerden dolayı filmlere konu olan köyler gibi adeta yok sayılan köylere de sıfır asfalt ile buluşturdu. Engelleri aşılıp, yolların yenilenince Van’a olan mesafe de kısaldı.

 

 

ŞİMDİYE KADAR TINNE KÖYLERİYDİLER, ŞİMDİ ARTIK ONLARIN DA YOLU VAR

2017 yılını yatırımlar ve hizmetler anlamında büyük kazanımlarla kapatan Van’da geçtiğimiz yılın en büyük yatırımlarından biri yollar ile yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi, kentte cumhuriyet tarihinin en büyük yol ve asfalt yatırımını gerçekleştirdi. Sezonu 7 aylık süreçte harcanan yaklaşık 211 milyon TL ve altyapısı ile birlikte yapılan 962 kilometrelik yol inşası ile kapatan Büyükşehir tam anlamıyla bir yol devrimi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve 13 ilçede 7 aylık süreçte 962 kilometre yol yapımı gerçekleştirdi. Yaklaşık 948 bin 800 ton asfaltı yollarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, yol yapımında bir rekora imza atarken hiç yolu olmayan mahalleleri (köyleri) de asfalt ile buluşturdu. Bir çok köy tarihinde ilk kez asfalt ile buluşurken belediye Çatak başta olmak üzere zorlu coğrafyaya sahip ilçelere de yol götürdü. Çatak’a bağlı Eliaçıt, Alacayar, Bilgi gibi mahalleler ilk kez asfalta kavuşarak Van ile daha da yakınlaşırken yol çalışması sonra çekilen fotoğraflar da yapılan hizmet kadar beğeni aldı.

 

 

BÜYÜKŞEHİR ÇATAK’I UNUTMADI

Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak’ın zorlu coğrafyasına rağmen yapımı tamamladığı 26 kilometrelik Bilgi Mahallesi grup yolunu ulaşıma açtı. Yapılan çalışmalarla Van’ın her köşesine ulaşan Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çatak İlçesinde de yol yapım çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyesi ilçenin zorlu coğrafyasına rağmen dağları dereleri aşarak Bilgi Mahallesinin grup yolunu inşa etti. Çatak deresi kanyonun da bulunan ve yıllardır yatırımdan mahrum kalan dar ve çukur yollarda seyahat eden Eliaçık, Alacayar, Bilgi Mahalleri ile bu mahallelerin 9 mezrasında yaşayan vatandaşlar yıllar sonra 26 kilometrelik yeni ve modern yollarına kavuştu.

 

 

MUHTAR DA “UZAKLAR YAKIN OLDU” DİYOR!

Yeni yollarında güvenle seyahat ettiklerini söyleyen Bilgi Mahallesi sakini Ömer Yavaş, “Eskiden yolumuz çok dardı çukur ve çamur içindeydi. Şimdi devletimiz bize çok güzel bir yol yaptı. Eskiden bir saate gittiğimiz yolu şimdi 20 dakikaya gidiyoruz. Allah devletimizden milletimizden hükümetimizden razı olsun” dedi.

 

 

TAMER: 2018’DE DE DEVAM EDECEK

2017 yılı içinde Çatak İlçesine 22 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, yıllardır hizmetlerden mahrum kalan ilçe halkının yaşadığı sevincin kendileri açısından önemli olduğunu kaydederek amasız çalışacaklarını söyledi.

 

Tamer, “Sayın Valimizin kentte atanmasıyla birlikte Van’ın her noktasına hizmet veriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin de destekleriyle 2017 yılında sadece Çatak İlçesine 22 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Bu kapsamda 26 kilometrelik Bilgi Mahallesi grup yolunu yarma, dolgu, sanat yapıları ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak, sıcak asfaltla buluşturduk.  Çatak İlçesindeki yatırımlarımız devam etmekle birlikte 2018 yatırımlarımız da hız kesmeden devam edecek” dedi. 

Editör: TE Bilisim