İl Genel Meclisi tarafından 2013 yılı çalışma programına alınan 12 köye kanal ve gölet yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların geldiği aşamayı yerinde görmek isteyen İl Genel Meclis Başkanı Öner Yiğit, Köylerde sulama kanalları ve göletlere ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını anlattı. 2014 yılında İl Genel Meclisinin kapanmasıyla ilgili kanal ve göletleri belediyelere devretmeyi hedeflediklerini söyleyen Yiğit, çalışmalar kapsamında 1 Milyon 495 bin TL bütçe ayırdıklarını belirtti.

 

1 MİLYON 495 BİN TL BÜTÇE AYRILDI

 

İl Genel Meclisi tarafından 2013 programına alınan ve ihtiyaç duyulan köylere sulama kanalları ve gölet yapılmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yeşilsu, Satıbey, Özyurt, Yatıksırt, Değirmenarkı, Baklatepe, Dereüstü, Kaymaklı, Ağzıkara, Dibekli, Gövelek ve Kurubaş köylerinde yapılan sulama kanalları ve göletlerde incelemelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Öner Yiğit köylülerle görüşerek çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Yiğit, çalışmalar kapsamında 1 Milyon 495 bin TL bütçe ayırdıklarını söyledi.

 

“KAPANMADAN ÖNCE ÇALIŞMALARI TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

 

Söz konusu köylerin ihtiyaçlarını yerinde gördüklerini ve bu kapsamda 2013 programına aldıklarını belirten Yiğit, “Programa aldıktan sonra bu köylerimizde kısa sürede çalışmalarımızı başlattık. Hatta 2 köyümüzde çalışmalar sona erdi. Kısa süre içinde bu köylerdeki çalışmalarımızı da tamamlamış olacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu süre içinde denetimlerimizi de sık sık yapıyoruz. Köylerimizdeki çalışmaları yerinde görmek istedim. Gördüğümüz eksiklikleri tespit edip gereken müdahaleleri yapıyoruz. Amacımız 2014 yılında kapanacak olan İl Genel Meclislerini en sağlıklı çalışmaları yaparak ilgili belediyelere devretmektir.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim