Bitlis'te, başına buz sarkıtı düşen 11 yaşındaki kız çocuğu ağır yaralandı.

 

Alınan bilgiye göre, okul çıkışında eve gitmek üzere Nur Caddesi'nde yürüyen ve çalışan iş makinesine yol vermek için bir binanın altına doğru çekilen Gülsüm Aslan'ın başına, saçaktaki buz sarkıtı düştü. Ağır yaralanan ve çevredekilerin yardımıyla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan Aslan, yapılan başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu. Bitlis Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde tedavisi süren Gülsüm Aslan, yaptığı açıklamada, okuldan eve giderken bir binadan başına buz sarkıtı düştüğünü söyledi.

 

Gözünü açtığında kendisini hastanede bulduğunu anlatan Aslan, şöyle konuştu: "Kazım Paşa İlköğretim Okulunda okuyorum. Okuldan gelirken iş makinesine yol vermek istedim ve yolun kenarına çekildim. Saçaktan başıma buz kütlesi düştü. Kafam da bu hale geldi. Hemen beni hastaneye kaldırmışlar. Gözümü açtığımda kendimi hastanede buldum. Ameliyatımı yapan doktoruma çok teşekkür ediyorum. Annem beni ilk önce Allah'a, sonra doktoruma emanet etti. Tüm arkadaşlarıma sesleniyorum; Hiç kimse çatının altından yürümesin."

 

Anne Gülten Aslan ise kızının büyük bir kaza geçirdiğini belirterek, ameliyatı yapan doktora teşekkür etti. Aslan, "Kızım şimdi iyi. Karla mücadele ekiplerinden ricamız yolları temizlesinler. Kaldırımlar kardan dolayı kapalı. Bugün benim çocuğumun başına gelen, yarın da başkasının başına gelebilir. Allah için o kaldırımları temizlesinler, başka çocukların başına bu gelmesin. Çocuğum ölümden döndü. Doktor çok başarılı bir ameliyat yaptı, kızımı kurtardı" dedi.  Bitlis Devlet Hastanesinde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Uğur Özkan ise kış aylarında böyle olayların sık yaşandığını dile getirdi.

 

Kafa travmalarının hayati riski yüksek olduğu için bilgilendirme yapmak istediğini vurgulayan Özkan, şunları kaydetti: "Gülsüm Aslan, kafasına yüksekten buz kütlesi düşmesi nedeniyle hastanemize getirildi. Hasta acil servise getirildiğinde koma durumundaydı. Hastaya ilk müdahaleyi yaptık. Çektiğimiz filmler bize buz kütlesinin yarattığı travmaya bağlı olarak beyin kanaması olduğunu gösterdi. Çocuğu hemen ameliyathaneye aldık. Yaklaşık 2,5 saat süren ameliyat sonrası hastamızı yoğun bakıma aldık. Yoğun bakımda hastanın durumunda iyiye gidiş gördük. 24 saat sonrasında hastanın hayati fonksiyonları geri dönmeye başladı. Hastayı makineden kurtardık ve yoğun bakımda takip etmeye başladık. Sonrasında hayati fonksiyonlarının normale dönmesiyle hastamızı servise aldık."

 

Kız çocuğunun sağlığına kavuştuğunu belirten Uğur Özkan, hiçbir nörolojik fonksiyon kaybının olmadığını, hastayı iyileştirmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade ederek, "Yüksek binaların altından geçerken dikkatli olmak gerekiyor. Hastamızın yaşadığı durum çok önemliydi. Hastaneye hızla getirilmesi ve hızla ameliyat edilmesi sağlığına kavuşmasında büyük önem taşıdı" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim