Doğu Anadolu'nun Hentbol Erkekler Süper Lig'de mücadele eden tek takımı olan Aziziye Belediyesi Termalspor, Erzurum'un 53 bin nüfuslu Aziziye ilçesinin gururu oldu.

 

Geçen sezon Erkekler Hentbol 1. Lig play-off final serisini ikinci tamamlayarak Süper Lig'e yükselen Aziziye ilçesinin ekibi, çıktığı ilk 5 maçta 4 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı. İlçedeki 500 seyirci kapasiteli Aziziye Spor Salonu'ndaki müsabakalarda rakiplerini alt eden Erzurum ekibini, esnaf ve taraftarlar yalnız bırakmıyor. İç sahada tribünleri hıncahınç dolduran taraftarlar, takıma büyük destek veriyor. Sezonun ilk 5 maçlık bölümünde, iç sahadaki Nilüfer Belediyespor, Antalyaspor ve Göztepe maçlarının yanı sıra deplasmandaki Bozokspor mücadelesini kazanan Aziziye Belediyesi Termalspor, tek yenilgisini dış sahada Beşiktaş Mogaz karşısında yaşadı.

 

 BAŞANTRENÖR OTMAN: "İLK HEDEF, SÜPER LİG'DE KALMAK"

Takımın başantrenörü Berkan Otman, yaptığı açıklamada, ilk olarak Süper Lig'de kalmayı hedeflediklerini söyledi. Ligde yeni olmalarına rağmen ilk sıralarda yer almak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Otman, şöyle konuştu: "Güçlendikçe hedeflerimizi yükselteceğiz. Doğu ve Güneydoğu'da Hentbol Erkekler Süper Ligi'ndeki tek temsilciyiz. Bu da üzerimize büyük sorumluluk yüklüyor. Aldığımız başarılar bu illere örnek olacaktır. Şu ana kadar yaptığımız maçlarda başarılar elde ettik.Geçen yıla göre kadromuz biraz değişti. Yeni yabancı oyuncuları kadromuza dahil ettik. 9 yabancı, 11 de Türk oyuncumuz var. Güzel bir karma yapmaya çalışıyoruz. Yabancı oyuncular da burayı ciddi anlamda önemsediler. Giderek daha iyi olmaya çalıştığımızı düşünüyorum."

 

"İLÇE ESNAFI VE TAKSİCİLER MAÇLARIMIZI KAÇIRMIYOR"

İlçe halkının büyük ilgi göstererek takımı desteklediğini belirten Otman, esnafından taksicisine kadar her kesimin maçlara geldiğini ifade etti. Otman, esnaf ve taksicilerin her maçta kendilerine destek olduğunu ve maçları kaçırmadığını anlatarak, "Deplasman maçlarımızı takip ediyorlar. Yani o derece merak ediyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Türkiye'nin birçok şehrinde çalıştım ama buradaki kadar sporcunun rahat çalışacağı tesis başka yerde yok. Çalıştığımız salon bana göre Türkiye'nin iyi zeminine sahip. Bunun Erzurum'da olması bize ayrı bir gurur veriyor. Tesis anlamında inanılmaz iyiyiz." şeklinde konuştu.

 

Şeref tribününden maçları takip eden kulüp yöneticilerinin ve kurum müdürlerinin maç boyunca heyecandan yerlerinde oturamadığını söyleyen Otman, "Heyecandan ayakta maçları takip ediyorlar. Onların da heyecanını gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Bu anlamda yöneticilerimize bize kattıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir mağlubiyetimiz var, deplasmanda Beşiktaş'a yenildik. Beşiktaş ligin çok güçlü takımı. Ama sahamızda daha hiç yenilmedik. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

KAPTAN ÖMER: "HAYALLERİMİZ, AVRUPA KUPALARINA KATILMAK"

Takım kaptanı milli sporcu Ömer Savaş ise Erzurumlu olduğunu ve 25 yıldır hentbol oynadığını belirtti.Kısa sürede başarılara imza attıklarını ifade eden kaptan Ömer, şunları kaydetti: "Küçüklüğümden beri bu sporun içinde olduğum için aşkla yapıyorum. Erzurum'un ilçesinde hentbolun Süper Lig'de olması önemli. Bu anlamda verilen büyük emekler var. Kulüp başkanımız, ilçe belediye başkanımız, ilçe kaymakamımızın ve diğer yetkililerin bize büyük destekleri var. Ligde bir mağlubiyetimiz var. Erzurum'un Süper Lig'de olması büyük bir başarı. Güçlü takımları yendik. İlçedeki çocukların takımı benimsemesi bizi ciddi anlamda memnun ediyor. Kulübümüzün 3 yıllık bir tarihi var. Yeni olan kulübümüzün büyük başarıları var. Hayallerimiz Avrupa kupalarına katılmak."

 

Takımın Bosna Hersekli oyuncusu Elmir Gradan da, takımlarının çok iyi olduğunu ve maç atmosferlerinin çok güzel geçtiğini belirtti. Erzurum'u çok beğendiğini ve kısa sürede kente uyum sağladığını dile getiren Gradan, "Takım çok iyi. Süper Lig'in birinci sezonunda çok iyi form yakaladık. Başarılı olacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilisim