Van'ın Edremit ilçesinde bedensel engelli 7 yaşındaki Melek Keske'ye tekerlekli sandalye hediye edildi. Edremit'in Kurubaş Mahallesi'nde 4 çocuklu Keske ailesinin ilk çocuğu olan Melek, doğuştan engeli nedeniyle yıllardır birçok güçlük yaşıyor. Anne ve babasının da desteğiyle yaşama tutunan Melek'e, fotoğraflarının “Vanlı Amca” lakaplı sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılmasından sonra tekerlekli sandalye hediye edildi.

 

MUTLULUĞUNU KARDEŞİYLE PAYLAŞTI

Eve ulaşan sandalyenin kutusundan çıkarılmasını heyecanla izleyen Melek, kurulumunun ardından bindiği akülü araçta büyük bir mutluluk yaşadı. Minik Melek, emniyet kemerini bağlayarak sürdüğü araca alışmasıyla, 2 yaşındaki kardeşi Mızgin'i de yanına alarak mahallede tur attı.

 

ARTIK GEZEBİLİYOR!

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmasının sevincini yaşadığını anlatan 7 yaşındaki Keske, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tekerlekli sandalyeyi sanatçı Haluk Levent ağabeyim göndermiş. Ona ve 'Vanlı Amca'ma duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Artık mahallede dilediğim gibi gezebileceğim.” dedi.

 

BABA KESKE: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bir hastanede asgari ücretli çalışan Baba Murat Keske ise kızının doğuştan felçli olduğunu ve bu yaşına kadar yürüyememenin üzüntüsünü yaşadığını aktardı. Keske, “Kentimizde ihtiyaç sahibi bütün ailelere destek olan Vanlı Amca bizim de çocuğumuzun elinden tutulmasına vesile oldu. Allah ondan razı olsun. Bu duyarlı davranışı için de Haluk Levent'e çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

ANNE MAKBULE: MUTLULUĞUN TARİFİ YOK

Melek'i çok zor şartlarda büyüttüklerini dile getiren Anne Makbule Keske de “Özellikle bir yere misafirliğe gittiğimizde tüm çocuklar koşup oynarken kızım hüzünlü bir şekilde onları izliyordu. Maddi̇ imkânsızlıklar yüzünden ona bir sandalye bile alamıyorduk. Bu akülü araç en azından onun rahatça dolaşması için bir fırsat oldu. Bugün mutluluğumun tarifi yok.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim