Orhan AŞAN - Şehrivan


 

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Gürpınar İlçesi Kırkgeçit mahallesindeki evinin önünde oyun oynarken kaybolan küçük Nehir günlerdir bulunamıyor. 5 gündür dört bir koldan yapılan aramalara rağmen bulunamayan 4 yaşındaki Nehir Aslan için tüm ekipler adeta seferber olurken geriye kalan bir çift ayakkabısı dışında hiçbir şeye ulaşılamadı. Polisin, askerin, AFAD’ın, UMKE’nin, insansız hava araçlarının ve helikopterlerin gece gündüz yaptığı aramalar sonuç vermezken kaybolma ile ilgili vahim iddalar tartışılmaya başlandı. Vali Aydın Nezih Doğan’ın babasının korucu olması nedeniyle kaçırılabileceği yönündeki iddiaları kesinlikle reddettiği Nehir’in gidebileceği tüm mesafelerde defalarca arama yapıldığı gerçeği tedirginliği artırıyor… Nehir’in ailesi ise acı da olsa “Ölüsünü bile bulmaya razıyız.” Feryadını yapıyor…

ARAMA AYNI GÜN BAŞLADI!

Küçük Nehir geçtiğimiz hafta kayboldu. Olay, akşam saatlerinde ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kırkgeçit Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin önünde oynayan Nehir Aslan, bir anda ortadan kayboldu. Aramaya çıkan ailesi Nehir'i bulamayınca durumu jandarmaya haber vererek yardım istedi. Bunun üzerine köye jandarma, köy korucusu, AFAD ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece geç saatlere kadar yapılan aramalara çevredeki köylüler de katıldı ancak minik Nehir'e ulaşılamadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren geniş bir alana yayılan ekipler, kayalıklar ve çalılıkların altını detaylı bir şekilde kontrol ederek aramalarını sürdürüyor. Aile, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini, bir an önce bulunmasını istediklerini belirtirken, çalışmalara sabah saatlerinden itibaren helikopter de katıldı. Askeri helikopter, mahalle çevresinde alçak uçuş yaparak minik Nehir'in izini sürdü.

NEHİR'İN AYAKKABILARI BULUNDU

Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde dün gece kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın ayakkabıları kaybolmasının ikinci gününde evine 300 metre uzaklıkta yakınları tarafından bulundu. Ayakkabılarının bulunduğu alanda jandarma helikopteri, AFAD ve vatandaşlar tarafından arama çalışmaları sürüyor. Mahalle halkının oluşturduğu atlı ekiple de arama yapmaya devam etti. Ayakkabıların bulunması bir umut oluşturmasına rağmen o gün yapılan detaylı aramaya rağmen Nehir ile ilgili hiçbir ize rastlanmadı.

MİNİK NEHİR ARANIRKEN, KARDEŞİ DÜNYAYA GELDİ

Nehir Aslan'ı arama çalışmaları bugün de sonuç vermeyince aramalar gece saatlerinde durdurularak devam etmeye başladı. Sonraki Karanlığın çökmesi üzerine arama çalışmalarına ara verildi. Aramalar devam ederken gelen bir haber ise aileyi hem sevindirdi hem yüreklerini burktu. 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı arama çalışmaları sürerken, annesi Hatice Aslan, bir kız bebek dünyaya getirdi. Nehir'den halen haber alınamazken, sabaha doğru aile buruk bir mutluluk yaşadı. 9 yaşında Baran, 6 yaşında Muhammet Ömür ve 4 yaşında Nehir adında 3 çocuğu bulunan Aslan Ailesi'nin yeni bir kızları oldu. Köyde bakkal olan Erkan Aslan, eşi Hatice Aslan'ın doğum sancılarının başlaması üzerine yakınlarına haber verdi. Bunun üzerine Hatice Aslan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisine kaldırıldı. Hatice Aslan, sabaha doğru bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Nehir'in ağabeyi Baran, kardeşinin bir an önce bulunmasını isteyerek, yeni doğan bebeğe de çok sevindiklerini söyledi.

KARDEŞE İSİM KOYMADILAR

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'nde yatan anne Hatice Aslan, gözyaşları içinde Nehir'in acısının kendisini yaktığını söyledi. Nehir'siz mutlu olamayacağını anlatan Aslan, bebeğe de daha isim koymadıklarını söyledi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde yatan ve burada bir kız bebek dünyaya getiren Hatice Aslan, bugün öğleden sonra bebeği ile birlikte Kırkgeçit Mahallesi'nde bulunan evine geldi. Kayınvalidesi ve kız kardeşi ile birlikte eve gelen Hatice Aslan, burada gözyaşlarını tutamadı. Başını kapıya dayayıp ağlayan anne Aslan'ı yakınları teselli etti.

VALİ O İDDİALARI YALANLADI

Olayın 3’üncü gününde de arama çalışmaları ile ilgili bir sonuç almazken aramalar hız kesmeden devam etti. Arama çalışmaları dört bir koldan devam ederken Van Valisi Aydın Nezih Doğan’dan kayıp vakasıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Vali Doğan kaybolan Nehir Aslan’ın durumu ile ilgili olarak ise şu bilgileri paylaştı; “Malumunuz Gürpınar İlçemizin Kırkgeçit Mahallesinde Nehir adlı küçük bir kızımızın kaybolması hadisesi oldu. Bu hadise saat 13.00 sularında meydana geldi. Bizim idareye intikal ettiği saat ise 15.45’ti. Yani epey bir zaman sonra intikal etmiştir. Bu bilgi alındıktan sonra yetkili birimlerimiz ve ekiplerimiz bölgede teknik cihazlar ve arama köpekleri ile arama çalışmaları başlattılar. Ancak aramalardan bir sonuç alınamadı. Sonraki gün insansız hava araçları ve helikopter görevlendirildi. Bu aramalarda 200’e yakın personel görev aldı ve aramalara devam etti ancak yine bir netice alınamadı. Bugün yine arama çalışmalarıyla devam ediyoruz. Yapılan bu çalışmalarda 4 yaşındaki bir çocuğun gidebileceği mesafelere kadar ki tüm yerler en az 3’er sefer arandı. Fakat bir netice alınmış değil. Biz bunun yanı sıra işin başka bir boyutu olur diye özel bir ekip kurduk ve onlarda bu kaybolma meselesinin başka bir boyutu olur mu diye bir çalışma başlatıldı. Ancak şu ana kadar somut ve üzerine konuşulur bir değer elde edilmiş değil. Çocuğun bir geçici köy korucusunun çocuğudur ancak biz bunu bir terör olayı olarak görmüyoruz. Biz bunun dışında yaşanılabilecek kaçırılma veyahut diğer yaşanılabilecek olaylar üzerinde duruyoruz.” Dedi.

5 GÜN OLDU

Öte yandan aramalar 4’üncü gününde de sonuç vermedi. Tüm çabalara rağmen küçük Nehir gidebileceği tüm güzergah ve yerlerdeki aramalara rağmen bulunamadı. Sonuç vermeyen aramalar aileyi bile minik Nehir’in cansız bedeninin de olsa bulunması şeklindeki acı bir çağrıya dönerken, umutlar da azalmaya başladı. Küçük Nehir’in arama güzergahlarındaki her yerin 3 defa aranmasına rağmen ulaşılamaması köylüler arasında da kaçırılmaya veya saklandığı yönündeki iddiaları artırırken, ekiplerin bundan sonraki süreçte bu ihtimal üzerinde konuşacağı belirtildi…

Editör: TE Bilisim