Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile Maya Kadın Yaşam Merkezinde incelemelerde bulundu.

 

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen spor, sanat ve mesleki eğitim kursları, yaz aylarında gördüğü yoğun ilginin ardından sonbahar ve kış aylarında da devam ediyor. Kursları bizzat yerinde inceleyen Başkan Vekili Cemil Öztürk, yetkililerden bilgi alırken, kursiyerlerle de sohbet etti. Robotik kodlama, seramik, okuma yazma, işaret dili eğitimi, bilgisayar, resim, İngilizce, Farsça, tiyatro, çocuk korosu, bağlama, keman, piyano ve gitar branşlarında toplam 250 kursiyerin eğitim gördüğü Berivan Kültür ve Sanat Merkezine yaptığı ziyarette, çocuk kursiyerlere İpekyolu Belediyesinin ilçe genelinde dağıtımını yaptığı okul çantası ve kırtasiye setinden oluşan hediye paketi veren Öztürk, çocukların okullarda aldığı eğitim kadar, kültürel ve sosyal faaliyetlerin de önemli olduğunu vurguladı.

 

Giyim teknolojileri, kadın üst giysileri dikimi, el sanatları, trikotaj, çocuk gelişimi eğitimi branşlarında toplam 150 kursiyerin eğitim gördüğü Maya Kadın Yaşam Merkezine yaptığı ziyarette de kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Öztürk, burada kazanılan bilgi ve becerilerin gerek günlük, gerekse de çalışma hayatına olacak katkılarının altını çizdi.

Belediyenin birçok merkez ve değişik branşlardaki spor, sanat ve mesleki eğitim kurslarının kayıtları devam ederken, sonbahar ve kış ayları boyunca aralıksız devam edeceği bildirildi.

Başkan Vekili Öztürk, ayrıca Kadın Emeği Pazarını da ziyaret ederek, ilgililerle sohbet ederek, talep ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. 

Editör: TE Bilisim