Van’da 3 yıl önce kurulan Kumbara Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nin 2015 yaz okulu dolu dolu geçiyor.

 

Yaz okulları ile ilgili bir açıklamada bulunan Kumbara Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Yönetmeni Muzaffer Doğrul, üç yıldır ilde kurulan merkezde 4 ila 70 yaş arasındaki herkesin eğitim alma olanağı bulduğunu belirtti. Merkezin tüketim çağında, tüketerek mutsuzlaşan bireylerin eğitim görerek mutlu bireyler olmasını hedeflediğini vurgulayan Doğrul, “Merkezde 30’un üzerinde aktif alan mevcut. Her türlü enstrümantal eğitimlerinin yanında tiyatro, fotoğrafçılık, dans, yaratıcı drama eğitimlerinin alınabildiği bir merkez. Kumbara Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, yaşayan bir merkez. Tiyatro salonunun tamamlanmasıyla konsept bir bütünlüğe ulaşacak. Van’la bir dönüşümü sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kültür merkezlerinin var olduğunu ancak bu merkezlerin belirli bir alanda uzmanlaştığını ve sadece bir alanda eğitim verdiklerini ifade eden Doğrul, “Türkiye’de skalası bu kadar geniş, 30’un üzerinde eğitim veren çok az sayıda merkez var. Bu alan, çok suistimale uğramış bir alan. Dolayısıyla ilk yılımızda insanların kafasındaki önyargıyı, yaşadıkları suistimali gidermekle ve bir açıdan kendimizi ispatlamakla geçti. Şu anda bize duyulan koşulsuz bir güven var. Bu güven ortamında da eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Beklentilerimizi her ne kadar karşılamasa bile Van halkına böyle bir hizmeti sunmak, bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Kumbara Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nin eylül ile temmuz dönemi arasında çocuklara ve yetişkinlere eğitim veren bir merkez olduğunu dile getiren Doğrul, “Buna ek olarak, yaz döneminde de çocuklara özel olarak bir yaz programı uyguluyoruz. Bu programın temel hedefi, çocukların iki aylık süre içinde eğilimlerini tayin etme. Yaratıcı dramadan yogaya, görsel sanatlar atölyesinden yüzme havuzuna, at çiftliğinden at binmeye kadar dolu dolu nitelikli bir eğitim programı oluşturduk. Bu program süresi boyunca çocuklarımızın hangi alanda yetenekli ve istekli olduklarını tespit ediyoruz. Böylece eylül ayından itibaren de çocuklarımızı bu alana yönlendiriyoruz. Bu şekilde nitelikli istekli bir eğitim modeli oluşturuyoruz” şeklinde konuştu. Sanatın insan ruhunu yücelten bir alan olduğuna da değinen Doğrul, “Dolayısıyla bir enstrüman çalan ya da herhangi bir alanda üretimde bulunan bir birey, ne doğaya zarar verir, ne bir canlıya zarar verir. Dolayısıyla bu bütünlük bir şeydir. İnsanın daha naif, daha yumuşak bir yapısının, ince bir yapısının olmasını sağlar. Bizde bu anlamda kente bir katkımız olsun istiyoruz” dedi.

 

Eğitimlerin hafta içi ve hafta sonu olmak üzere verildiğini de sözlerine ekleyen Doğrul, merkezde 30’un üzerinde uzman eğitimcinin hizmet verdiğini söyledi. Çocuklar ise, böyle bir merkezde eğitim görmekten dolayı mutlu olduklarını belirttiler. 

Editör: TE Bilisim