Erciş İlçesi'nde 2011 yılında meydana gelen depremler sonrası, hak sahibi olamayan kiracılar ve mülkiyet sorunu yüzünden konut sahibi olamayanlar için ayrılan 500 konutun kuraları önceki gün çekildi. Ancak kurada ismi çıkmayan yaklaşık 200 kişi, Erciş Kaymakamlığı önüne gelerek protesto gösterisi yaptı. Konut alamayanlar, kendilerine haksızlık yapıldığını ileri sürdü. Erciş İlçesindeki kura çekimlerinde isimleri çıkmayan vatandaşlar ise haksızlık yapıldığını ileri sürerek Kaymakamlık binası önünde eylem yaptı. Aralarında kadınlarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, 500 konut için 3 bin 200 müracaatın yapıldığını, bunlar arasında 1700 kişinin müracaatının geçerli sayıldığını, diğerlerini ise elendiğini belirtti.

HAKSIZLIK OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Vatandaşlar, eleme yapılırken, haksızlıkların olduğunu, kurada isimleri olanların da milletvekili veya belediye başkanının yakınları olduğunu ileri sürdü. Vatandaşlardan Fikri Atmaca, 70 bin TL değerinde arabası olanın da kurada isminin çıktığını belirterek, “Meteliği olmayanlara ise çıkmıyor. Başbakan'dan ricamız AK Parti Milletvekili Fatih Çiftçi’yi görevden alsın” dedi.

İYİ ARAŞTIRILMASINI İSTİYORLAR


Ahmet Mete ise 23 Ekim'de meydana gelen depremde yıkılan evin enkazında 8 saat kaldığını, daha sonra kurtarıldığını belirterek, “Sevgi apartmanının enkazından kimsenin bir çöpü çıkmadı. Ama kurada bana çıkmıyor zenginlere çıkıyor. Biz devletten bedava ev istemiyoruz geri ödeyeceğiz. Bir kişinin babasının 10 tane evi var. Ama oğlunun adına tapu kaydı yok. Bu boşluktan yararlanabiliyor. Ama biz yararlanamıyoruz. Yaşanan bu durumların iyi araştırılmasını istiyoruz” dedi. Kaymakamlık önünde oturan eylemciler, daha sonra hazırladıkları dilekçeyi, Kaymakamlık yetkililerine teslim etti. 

 

 

Editör: TE Bilisim