Van’da ilk defa oluşturulan ‘Kurban Sağlık Timi’, bayram süresince hayvan satış ve kesim alanlarında görev yaparak vatandaşa önemli bilgiler sunacak.

 

Van Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların sıkıntılarını en aza indirgemek için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığında görevli 8 veteriner hekim, bayram öncesi ve bayramda hayvan satış ve kesim yerlerinde çalışacak. Özel olarak oluşturulan 'Kurban Sağlık Timi', belirlenen noktalarda vatandaşa sağlıklı kurban kesimi ile ilgili önemli bilgiler sunacak. 7 gün boyunca hizmet verecek olan tim, önce sağlıklı kurban alınması noktasında vatandaşlara yardımcı olacak, ardından da kurban kesilmesi ve sağlıklı et tüketilmesini sağlayacak.

İşletme ve İştirakler Dairesi yetkilileri, 'Kurban Sağlık Timi'nin ilk defa bölgede hizmet verdiği belirtilerek, vatandaşın kurbanlık alırken sağlıklı ve İslami şartlara uygun hayvan seçmesini sağlamak ve kurbanlıkların sağlıklı bir şekilde kesilerek tüketilmesinin amaçlandığı ifade etti.

 

Ayrıca, çalışmanın bir diğer hedefinin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yasaklanan düve satışı ve kesiminin önüne geçmek olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim