Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanlığına Bilal Yücebaş seçildi.

 

Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneğinin 5. Olağan Genel Kurulu, Erciş yolu üzerindeki bir düğün salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başlayan genel kurul, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Mali ve faaliyet raporunun okunmasını ardından tek liste halinde gidilen seçimde Bilal Yücebaş, tüm delegelerin oylarını alarak derneğin yeni başkanı oldu.

 

 

Derneğin yönetim kurulu başkanı olarak seçilen Bilal Yücebaş, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını belirtti. Başkan Yücebeş, "Bu salonda şu anda müziklerin en ulvisi, en etkileyicisi, en kuvvetlisi icra ediliyor. Salonda bugün yüreklerin ritmi var. Yüreklerin ulvi seslenişi var. Van’ın her bir köşesinden gelen ak yürekliler var. Yürekler vatan, millet, bayrak, birlik ve kardeşlik diye çarpıyor. Bundan daha ulvi bir müzik olamaz. Bir arada çarpan yüreklerden daha gür bir ses olamaz" dedi.

 

 

Kongreye katılan Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç ise, "Böyle bir sevdayı taşıyan gençlerle beraber olmak ne güzel. Böyle bir aşkı taşıyan AK Partililer ile beraber olmak ne güzel. Böyle bir davayı taşıyan Küresunni kardeşlerimle, bacılarımızla, yiğitlerimizle olmak ne güzel. Ayağa kalkan Van çocuklarıyla olmak ne güzel. Ne büyük şereftir sizinle yürümek. Ne büyük aşktır sizinle yürümek" diye konuştu.

 

 

AK Parti kadrolarında bulunan her neferin mevkisinin bir olduğunu, omuz omuza hareket ettiklerini belirten İnanç, "AK Parti bir yürek hareketidir. AK Parti bir vicdan hareketidir. AK Parti; susturuldu zannedilen, uyudu zannedilen bir devin ayağa kalkmasının adıdır. O dev ayağa kalktı, artık diz çöktürülemez. O dev ayağa kalktı artık tereddüt yok, artık herhangi bir şekilde durmak yok. Eskiler mehteran yürüdüğünde gülbankla (hep bir ağızdan duayla) o yürüyüşü şereflendirirlerdi. Denirdi ki 'vakitler hayrola, hayırlar feth ola, şerler def ola.' Vaktimiz hayrolsun, hayırlar feth olsun, şerler def olsun" ifadelerini kullandı.

 


Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan da, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Taşyapan, “Bu topraklar üzerinde hesap bitmedi. Bunlar onların hayalleridir. Bizler onların hayallerini yıkacak hayaller kurmalıyız. Bu hayalleri kurarken sadece hayal olarak değil, bizzat o hayalleri gerçekleştirmeliyiz’’ şeklinde konuştu. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirten Taşyapan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hepimiz kardeşiz. Bu kardeşliği yüzyıllardır sürdürüyoruz. Bazen bu kardeşliği bozmak isteyenler çıkacaktır. Bunlara fırsat vermemek bizim görevlerimiz arasındadır. Ayrılıklarımızı ön plana çıkartmak isteyenler, bilelim ki bizim dostlarımız değillerdir. Onlar bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyen ve bu topraklarda hesabı olanların yaptığı işlerdir. Kardeşliğimiz, birliğimiz devreye girecektir. Bizi birleştirecek unsurların üzerinde duralım. Bizi ayrıştıracak şeylerin üzerinde durmayalım. Onları öne çıkarmayalım. Bizler kardeşliğimizi, birliğimiz öne çıkaralım. Biz birimize destek olacağız.”

 

 

Kongreye Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Gevaş ve Tuşba belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

BAŞKAN YÜCEBAŞ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Mehmet Nuri Özaltun

Gökhan Girgiç

Ayhan Baştürk

Niyazi Bakıcı

Ümit Yazçiçek

Kerem Tuntürk

İbrahim Çiçekay

Selahaddin Sinan

Fırat Güleşçe

Süleyman Çelebi Çomak

Soner Haşimoğlu

Yunus Aykan

Mehmet Biçek

Faruk Tavcan

Medeni Arslan

Hamiyet Erez Koç

Servet Açıkgöz

Ali Önay

Sinan Yaprak

Oktay Yıldız

Oktay Aslantaş

Murat Çakar

Hasan Gençer

 

 

Gerçekleştirilen Kongrenin Divan Kurulu ise; Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) Başkanı Fatih Sevinç, Avukat Nahide Hakan, Hak İş Konfederasyonu adına Hak İş Öz Büro İş Sendikası Van İl Başkanı Murat Otacı’dan oluştu.

 

Editör: TE Bilisim