Tuşba Kaymakamlığı ve Tuşba Belediyesi tarafından yapılan organizasyon çerçevesinde Aile ve Destek Merkezi’nde eğitim gören 50 kursiyer, Van’ın ilk beş yıldızlı oteli olan Rescate Hotels’de düzenlenen ‘Kadınlar Matinesi’nde eğlenme fırsatı buldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tuşba Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Tuşba Belediyesi ile birlikte bölgedeki kadınlara farklı bir gün yaşatmak amacıyla beş yıldızlı Rescate Hotels’te düzenlenen Kadınlar Matinesi’ne getirdiklerini belirterek, “Aile Destek Merkezi’ndeki kursiyerlerimizi ziyaretlerimizde, hanımlarımız bizden farklı etkinliklerde bulunma talebinde bulunmuşlardı. Bölgedeki bayanların gezip dolaşabilecekleri yerler olmadığı için bizde Tuşba Belediyesi ile birlikte 50 kursiyerimizi Rescate Hotels’de düzenlenen Kadınlar Matinesi’ne getirdik” dedi.

Kursiyerlerin birçoğunun ilk defa beş yıldızlı bir oteli göreceğini ifade eden Kurtyemez, “Kursiyerlerimizden birçoğu ilk defa beş yıldızlı bir otel görecek. Bunun yanında kursiyerlerimizin sinema talebi de vardı. Onu da en kısa sürede düzenleyeceğiz. Dilerim kursiyerlerimiz bugün gönüllerince eğlenirler” ifadelerini kullandı. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, ilçede bir hanımlar merkezinin oluşturulması için çalışmalar başlatıldığını belirterek, “Hanımlarımızın spor yapabilecekleri, kurslarda yaptıkları ürünleri satabilecekleri, çocuklarını oynatabilecekleri, oturup çay içebilecekleri ve sohbet edebilecekleri, içinde yüzme havuzu ve sadece bayanların kullanabilecekleri ve alışveriş yapabilecekleri bir merkez yapma amacımız var. Şu anda proje aşamasında olan merkezimizi hayata geçirdiğimizde buna benzer faaliyetleri İlçe Kaymakamlığı ve ilgili birimlerle sürekli yapacağız. Hanımların sadece dört duvar arasında değil, sürekli üreten, çocuklarını en mükemmel şekilde yetiştiren annelerimize, kızlarımıza en güzel şeyi üretmek adına bu projemizi sonuca ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

İlk defa beş yıldızlı bir oteli görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten kursiyerler de, “Daha önce böyle bir otele gelmedik. Çok güzel zaman geçiriyoruz. Bizler için güzel bir aktivite oldu. Bize yardımcı olanlara ve bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular. Arada bir böyle etkinliklerin düzenlenmesini de istediklerini ifade eden kursiyerler, bu tür etkinliklerin moral ve motivasyon yönünden iyi olduğunu da sözlerine eklediler.

Editör: TE Bilisim