Tatvan Belediyesine bağlı Kültür Merkezi bünyesinde Kürtçe dil kursu açıldı. Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yaptığı açıklamada, bölge halkının kendi dilini daha iyi ve aktif biçimde kullanmasını sağlamak amacıyla, hükümetin çıkardığı yasalar sayesinde, Kürtçe dil kursu açtıklarını söyledi.

‘ESKİYE NAZARAN KANIMDIR’

Eskiden yasak olduğu için insanların kendi aralarında Kürtçe konuştuğunu hatırlatan Aksoy, “Siyasi Partiler Yasasına göre miting alanlarında, salon toplantılarında bile Kürtçe konuşmamız mümkün değildi. Artık bu yasakları ve engelleri aşarak, yaşamımızın ve ülkenin her alanında, serbest şekilde anadilimiz Kürtçe'yi konuşabiliyor ve yazabiliyoruz. Artık Kürtçe siyasi propaganda yapıyoruz. Mahkemelerde Kürtçe savunma yapabiliyoruz. Yaşadığımız yerlerin yasaklanan Kürtçe isimleri geri verildi. Özel okullarda Kürtçe seçmeli ders oldu. Tabi ki bunlar eskiye nazaran birer kazanımdır. Bu gelişmelerde katkısı olanlara başta hükümetimiz ve kadrolarına şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

‘KÜRTÇE’NİN DAHA İYİ TANINMASI İÇİN KURS AÇTIK’

Tatvan Belediyesi olarak Kürtçe'nin öğrenilmesine katkıda bulunmak ve bölge halkının kendi dilini daha iyi tanımasını sağlamak için Kürtçe dil kursu açtıklarını belirten Aksoy, dil kursuna müracaatların da Kültür Merkezi'nde yapıldığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim