Van'da 4 yılı aşkın bir zamandır görev yapan Vali Münir Karaloğlu için bir otelde veda gecesi düzenlendi. Gecede, deprem görüntüleri, Kürtçe ağıtlar eşliğinde verildi. Duygusal bir parça olan 'Ey Dilberi' adlı Kürtçe şarkıyı da Vali Münir Karaloğlu, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan ile birlikte okudu. Duygulu anların yaşandığı gecede, Vali Kalaroğlu, Van depremi ile birlikte bu ülkede yaşayan 75 milyonun kardeş olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Son Valiler Kararnamesi ile Bursa'ya atanan Van Valisi Münir Karaloğlu onuruna veda yemeği verildi. Bir otelde verilen veda yemeğine Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AKP Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, valilik personeli ve yaklaşık 600 kişi katıldı. Gecede duygulu anlar yaşanırken davetlilere, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de Van'da meydana gelen deprem görüntüleri Kürtçe ağıtlar eşliğinde slayt gösterisi ile izlettirildi. Slayt sonunda ise Fegiye Teyran'ın 'Ey Dilberi' adlı Kürtçe şarkısı çalındı. Bu şarkıyı, Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Miletvekili Gülşen Orhan ile birlikte okudu. Vali Karaloğlu'nun şarkının sözlerini ezberlemesi de dikkat çekti.

Valinin yaptığı hizmetlerle ilgili geceye katılanların duygu ve düşüncelerini anlattığı gecede, Karaloğlu veda konuşması yaptı. Karaloğlu, 4 yılı aşkın bir süre zarfında Van'a ve Vanlıya keyifle hizmet ettiğini söyledi. Karaloğlu, Van'a hizmet ederken zorluklarla da karşılaştıklarını, ancak bu zorlukları aşmaya çalışırken, inci kefalinin kendilerine iyi bir örnek olduğunu anlattı.






'İNCİ KEFALİNİ ÖRNEK ALDIK'
Karaloğlu, inci kefalinin akarsulara yumurtalarını bırakmak için engeller karşısında adeta uçarcasına mücadele verdiğini belirterek şöyle konuştu:

"İnci kefali bıkmadan, usanmadan neslini korumak için engelleri aşmayı binlerce defa deniyor. Bu bize de örnek oldu ve zorlukları kolay eyledik. Van'da iki büyük deprem yaşadık. Canlarımız yandı, canlarımızı kaybettik. Deprem öncesinde birileri utanmadan, 'Acaba bu millet beraber yaşama iradesini kaybetti mi, acaba biz falancaları ayırsak böyle yolumuza devam etsek?' sorularını soruyordu. Ama Van depreminden sonra 75 milyon millet, 'Hayır biz bin yıldır olduğu gibi bundan sonra kıyamete kadar da beraber yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü biz acıyı paylaşabiliyoruz' dedi. Önemli olan o sıkıntılı dönemde milletin birlik, beraberliğini ve dayanışma ruhunu göstererek o sıkıntılı ortamdan çıkmaktı. Biz de o sıkıntılı ortamdan çıktık ve depremin üzerinden 2 yıl geçmeden Van'a gelenler şaşırıyorlar. Çok şükür bu şehir çok hızlı bir şekilde ayağa kalktı. Ben Tüm Vanlılardan bana haklarını helal etmelerini istiyorum."


MURAT ÇAĞLAR / DHA


Editör: TE Bilisim