ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- AK Parti’nin önemli isimlerinden Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak için Van’a geldi. Van’da çeşitli programlara katılan Kurtulmuş, programlarından birisini de gazeteciler ile gerçekleştirdi. Gazetecilerle ülke ve kent gündemini konuşan Kurtulmuş soruları tek tek cevapladı. Kayyum süreci, yerel yönetim stratejisi gibi önemli konulara değinen Kurtulmuş, “Üç dört haftadan beri seçim çalışmaları üzerine çalışıyoruz.” Dedi. Van’a gelişi için “Van’da bu ziyaretimizle aslında yerel seçimin startını da veriyoruz” diyerek konuşan Kurtulmuş, gazetemizden Ömer Aytaç Aykaç’ın yerel seçime ve kayyum konusu ile Zehra Üniversitesi ile ilgili belirsizliğe dair sorularını cevapladı. “Van’da yerel seçimler için en iddialı partiyiz” diyen Kurtulmuş, “Adayları kılı kırk yararak tespit etmeye gayret edeceğiz. Aynı şekilde meclisi üyelerimizi de kentin demografik yapısını göz önüne alarak belirleyeceğiz. Van'da büyükşehir belediye başkanlığını almak için, metropol ilçeler olmak üzere ilçe belediyelerinin önemli bir kısmını almak için gayret gösteriyoruz. Bu seçimlerde AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da en iddialı partidir.” Dedi. Kurtulmuş İran ile sınır ticareti konusunda da geniş çaplı bir çalışma yürüttüklerini belirtirken, Zehra Üniversitesi için de umutlu konuştu.

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Van'ın Gürpınar ilçesinde düzenlenen, "Kırkpınar'dan Gürpınar'a Yağlı Güreş Festivali"ne katılmak üzere geldiği Van Büyükşehir Belediyesi tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kurtulmuş, Van’da kurulması planlanan Zehra Üniversitesi projesinin yeniden meclis gündemine taşınacağını söyledi. Van'a gelir gelmez bu acı haberi aldıklarını aktardı. Uzun zamandır Doğu ve Güneydoğu'nun bütün illerinin diyar-ı huzur haline geldiğini belirten Kurtulmuş, bundan büyük memnuniyet duyduklarını, asıl olanın milletin her yerde huzur içinde yaşaması olduğunu ifade etti.

 

 

“OLAĞANÜSTÜ GAYRETLER İÇERİSİNDEYİZ”

 

Vatandaşlara her türlü hizmeti götürmenin devlet olarak en önemli görevlerinden biri olduğunu anlatan Kurtulmuş, bunun için Anadolu'nun, Doğu Anadolu'nun birçok yerinde ulaşımın rahat sağlanabilmesi için karayollarının, diğer yatırımların yapılması ve bunlar vasıtasıyla insanların en güzel hizmeti alabilmeleri için olağanüstü gayret gösterildiğini vurguladı.

 

 “O BELEDİYE BAŞKANLARI EN BÜYÜK ZARARI KÜRT KARDEŞLERİMİZE VERDİ”

 

Kurtulmuş, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyelere ilişkin sorusu üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu: "Demokratik hiçbir ülkede halkın oylarıyla seçilen hükümet halkın oylarıyla seçilen bir belediye başkanının yerine vekil tayin etmek istemez. Bu vekillerin tayin edilmesi durduk yerde hükümetin aklına estiği için gerçekleştirilmemiştir. Hiçbir demokratik ülkede de hükümet eli silahlı terör örgütleriyle dayanışma yardım içinde olan bir belediyeye müsaade etmez. İşin doğasına aykırıdır. Kazılan hendeklere yardımcı olan, terör örgütü için dağa eleman götürülmesi için aracı mekanizmalar oluşturan, hatta vatandaşlardan oy alarak, seçilerek, devletin kaynaklarıyla kendisine verilen kaynakları bir şekilde dağa aktaran belediyelerin seçilmiş olmaları onların bu yaptığı işleri meşru kılmaz. Bu faaliyeti yapan belediye başkanları en büyük zararı kendisini seçen Kürt kardeşlerimize vermiştir."

 

 

“VATANDAŞLARIMIZ İSTEDİKLERİ HER TÜRLÜ HİZMETİ ALIRLAR”

 

Görevlendirme yapılan belediyelerin zor şartlarda fedakarca hizmetler gerçekleştirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Vatandaşlar onlara kapısının önünde bomba patlatsınlar diye oy vermediler. Oğlu, kızı, ailesi huzur içinde sokaktan geçsin diye oy verdiler. Güzel kentlerde yaşasınlar diye tercih ettiler. Bunu yapmadıkları için hükümet de vatandaşa hizmetin gitmesini temin etmek amacıyla belediye başkan vekilleri atadı. Bu arkadaşlarımızın hepsi zor şartlarda fedakarca bu hizmetlerin gerçekleşmesine vesile oldular. İnşallah bundan sonraki süreçte de bölgemizde vatandaşlarımız istedikleri her türlü hizmeti alırlar." diye konuştu.

 

“ÜMİT EDERİZ Kİ DEMOKRATİK BİR TERCİH İÇİNDE OLURLAR”

 

Kurtulmuş, bir gazetecinin "Seçimlerde başka bir sonuç çıkar ve HDP'li belediye başkanları seçilirse ne yapacaksınız?" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Seçimlerden sonra ne yapacağımızın cevabı bizde değil, seçilmiş olacakları yerler varsa, bu yerlerdeki HDP'li belediye başkanlarındadır bu işin cevabı. Millete hizmet istikametinde devam eder, meşru legal belediyecilik faaliyeti gösterirlerse zaten millet onlara onun için oy vermiş olacak. Bu sorunun cevabı bizde değil, bu sorunun cevabı HDP'nin nasıl siyaset yapacağıyla ilgilidir. Terör örgütünün gölgesinde, silahların gölgesinde onun desteğiyle mi, yoksa milletin oyunun desteğiyle mi siyaset yapacak buna karar verecekler. Ümit ederiz ki demokratik bir tercih içinde olurlar. Öyle olursa bölge halkı rahatlamış olur. "

 

 

ŞEHRİVAN’IN KAYYUM VE YEREL SEÇİM SORUSUNU YANITLADI

 

Şehrivan’dan Ömer Aytaç Aykaç’ın yerel seçimlere dair bir değir sorusunu da değerlendiren Kurtulmuş, Erdoğan’ın belediyelerin teröre yardımları devam ederse yeniden kayyumatanacağı ile ilgili sözlerini de değerlendirdi. Kurtulmuş, bu manada Van ve bölgede yer seçim stratejilerinin ne olacağına dair soruya, "Temel stratejimiz her belediye başkanımız, meclis üyemiz gücünü partiden alan Erdoğan'ın karizmasının altına sığınarak orada siyaset yapanlardan oluşmayacak. Her arkadaşımız, partiyi ve Erdoğan'ın çizgisini yukarıya çıkaracak birikimde insanlar olacak." ifadesini kullandı.

 

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ HALKIN İÇİNDEN OLACAK

 

Kurtulmuş ayrıca: “Önümüzde bir seçim var. Ak Parti olarak bu seçimde her belediye başkanımız ve her belediye meclis üyemiz gücünü partiden alan Recep Tayip Erdoğan’ın arkasına sığınmayacak. Her bir adayımız vasıflı ve birikimli insanlardan oluşacak. Belediye başkan adaylarımız halkın içinden kimselerden seçilecek. Kılı kırk yararak adaylarımızı seçeceğiz. Önemli kesimlerde belediyeleri kazanmak için bütün gücümüzle gayret sarf edeceğiz.”

 

VAN’DAKİ EN İDDİALI PARTİYİZ!

 

Belediye başkan adaylarında, halkın içinden çıkan, halka değer veren, ehliyet ve liyakat sahibi kişiler olmasına dikkat edeceklerini belirten Kurtulmuş, şunları aktardı: "Adayları kılı kırk yararak tespit etmeye gayret edeceğiz. Aynı şekilde meclisi üyelerimizi de kentin demografik yapısını göz önüne alarak belirleyeceğiz. Van'da büyükşehir belediye başkanlığını almak için, metropol ilçeler olmak üzere ilçe belediyelerinin önemli bir kısmını almak için gayret gösteriyoruz. Bu seçimlerde AK Parti, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da en iddialı partidir. Diğer partiler seçim havasına girmemişken biz 4 haftadır seçim çalışmalarımız yürütüyoruz. Biz tek tek her seçmene dokunarak her yerde huzur ortamı içinde kampanyamızı yürüterek vatandaşlarımızın taleplerini dinleyeceğiz. Bu kadar gelişmeden sonra Van halkının da bu gerçekleri göreceğini biliyoruz."

 

 

ZEHRA ÜNİVERSİTESİ TEKRAR MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

 

Kurtulmuş Şehrivan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Aytaç Aykaç’ın sorusunu da cevapladı. Aykaç’ın Zehra Üniversitesi ile ilgili sorusunu da yanıtladı. Kurtulmuş: “Zehra Üniversitesi ile ilgili soruya gelecek olursak o konu yarı kalmıştı. Tekrar onu canlandırılması gerekir. Bu meclis döneminde tekrar gündeme gelecektir.”

 

“CEZAEVİNDE ANNENİN ÇOCUĞUYLA KÜRTÇE KONUŞMASI YASAKTI”

 

Kurtulmuş, AK Parti'nin Türkiye'nin teminatı olduğunu, bölge partisi olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi: "AK Parti sadece Türklerin, sadece Karadenizlilerin değil tüm unsurların partisidir. Türkiye'nin en kapsayıcı partisi AK Partidir. Bu özelliğiyle AK Parti Türkiye'nin teminatıdır. AK Partinin varlığı ve güçlenmesi, Türkiye'de Avrupa'daki gibi aşırı uçlara kayma eğilimlerin gösterilmesine mani olacak bir gelişmedir. İnsanların kimliklerini rahat ifade edebilmesi AK Parti iktidarları döneminde oldu. Cezaevinde annenin çocuğuyla Kürtçe konuşması yasaktı. Kimse diyemez ki AK Parti iktidarları döneminde kimlik üzerinden bir baskı var. AK Parti'nin kuruluş amacı hak ve özgürlükleri geliştirmektir. Ana dili ana sütü kadar helaldir. Buna inanıyoruz. Herkesin diline kültürüne sahip çıkarız."

 

"VAN GÖLÜ BÜYÜK BİR DEĞER"

 

Kurtulmuş, İranlı turistlerin Van'a yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, geçen yıl 500 bin turistin geldiğini bunun da Van için çok önemli olduğunu vurguladı. Van Gölü'nün çok azından istifade edildiğini sözlerine ekleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Van Gölü büyük bir değer. Bütün çevreyi ayağa kaldıracak bir değer. Ayrıca dağlarımızın yaylalarımızın terörden tamamen temizlenerek kullanılmasıyla tarım hayvancılık ve yayla turizminin gelişmesi açısından büyük bir potansiyele sahip olacağız. Sınır ticareti ile ilgili özel çalışmalar yapmamız gerekiyor."

 

KURTULMUŞ’TAN KAPIKÖY AÇIKLAMASI

 

Öte yandan yine bir gazetecinin Kapıköy’ün durumu, sınır ticaretinde akaryakıt serbestliği gibi konuları değerlendiren Kurtulmuş: “Numan ismi kan anlamına geliyor. Siz bir yerlerden taze kan getirdiniz. Bir diğer anlamı ise, gelincik çiçeği anlamına geliyor. Gelincik çiçeği de yetiştiricisine mutluluk veren bir çiçekmiş. Siz umut verdiniz şeref verdiniz. Sayın valimizin ve sayın vekillerimizin memleketim adına verdiği çabayı biliyorum ve biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Özellikle Kayhan Türmenoğlu’nun Milletvekilliği yaptığı dönemde İran’dan akaryakıt üzerine hükümetin izniyle bir serbestiyest mevcuttu ve Van o dönem ekonomik anlamında adeta uçmuştu. Acaba akaryakıtın dış ticaretten çıkarılıp tekrar sınır ticaretine dâhil edilme söz konusu mu? Numan Kurtulmuş “Şimdi bu önerme konu kulağa hoş gelen bir konudur. Pratikleri de var burada sınır illerimizde bunun üzerine çalışacağız. Geçenlerde de gündem oldu. İnşallah halka en yaralı bir sonucu elde etmeye gayret edeceğiz. Ama sadece bu sınırla ilgili düşünmeyin bunu büyük bir ticaret konusun bir parçasıdır. İnşallah bu bölge halkını rahatlatacak bir sonuç alınacağını ümit ediyorum.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

KURTULMUŞ’TAN ÖNEMLİ VAN MESAJLARI

 

"TERÖR SÜRÜLERİ BERTARAF EDİLECEK"

 

Kurtulmuş, terör örgütünün, vatandaşların bu hizmetleri almaması için yıllardır elinden geleni yaptığına işaret ederek, "En son yine bir inşaat faaliyetinin güvenliğini sağlamak için görevlendirilen askerlerimiz maalesef yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması nedeniyle hain şekilde şehit edildiler. İlk gelen haber 4 şehit idi ancak son gelen haber 7 şehide ulaştığını gösteriyor. Mekanları cennet olsun. Bu hain terör saldırılarını millet inşallah eninde sonunda bertaraf edecek. İpleri başkalarının elinde olan bu terör sürülerini bertaraf edecektir. Ortadoğu'da yaşanan kıyameti görüyoruz. Maalesef Suriye'de, Irak'ta yanı başımızda terörün niçin kullanıldığını çok daha net bir şekilde görüyoruz. Bu terör örgütleri vasıtasıyla bunları vekalet savaşlarının araçları olarak kullanıyorlar. Ortadoğu'da yaktıkları ateşe ellerini sokmamak için terör örgütlerini maşa olarak kullanarak halklara büyük zarar veriyorlar. Türklere, Kürtlere, Araplara, Acemlere, Sünnilere, Şiilere bölgenin esas huzur bekleyen haklarına büyük zarar veriyorlar." diye konuştu. "Terör örgütlerinin tamamını lanetliyoruz ama en az onlar kadar lanetlenmeyi hak edenler, terör örgütlerine bu imkanı veren, bunları siyasi, lojistik, askeri olarak destekleyen unsurlardır." diyen Kurtulmuş, vekalet savaşlarında tuttukları o maşayı kullanan ellerin, o maşalar üzerinden kendi menfaatlerini yükseltmek isteyenler olduğunu belirtti.

 

"NEFRETLE, LANETLE KINIYORUZ"

 

Terör saldırısının bir insanlık suçu olduğunu, bölgenin, bölge insanının huzura, güvenliğe ihtiyacının bulunduğunu aktaran Kurtulmuş, konuşmasını şöyle tamamladı: "Batıda, dünyanın başka yerlerinde ne varsa bölge insanının aynı standartlarda yaşama hakkı var. Biz de ülke, devlet, hükümet olarak bunu gerçekleştirmek için seferber oluyoruz. Ama hainler de bunu gerçekleştirmemek için, vatandaşın huzura, güvene, yüksek hayat kalitesine ulaşmaması için her türlü hain saldırıyı yapıyor. Nefretle, lanetle kınıyoruz. O elleri tutanlar da bunun hesabını vereceklerdir ve Ortadoğu coğrafyası, Türkiyemiz, Ortadoğu'nun kilit taşı olan bu bölge, Allah'ın izniyle bütün bu saldırılardan kurtulacaktır. Van bölgenin dünya çapında büyük bir kenti olmaya adaydır. Bunun olması için önce huzurun olması lazım. Hizmetlerin gelebilmesi lazım. Bunları her türlü zorluğa rağmen gerçekleştiriyoruz. Eninde sonunda, ne yaparlarsa yapsınlar, terör diz çökecek ve bölge halkı hep birlikte huzur içinde refah içinde yaşayacak." Kurtulmuş, hain terör saldırısında şehit düşen askerlere rahmet, ailelerine ve millete sabır diledi.

 

“GÖÇMENLER ÜZERİNDEN IRKÇILIK YABANCI DÜŞMANLIĞI DALGASI AVRUPA SİYASETİNİ TUTSAK EDİYOR”

 

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile çok iyi ve çok sıkıntılı dönemlerinin olduğuna değinen Kurtulmuş, son dönemde pratik iki konu üzerinde görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Bunlardan birincisinin göçmen meselesi, ikincisinin de vizesiz seyahat olduğunu aktaran Kurtulmuş, "Biz yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Avrupa'ya göç rotasında. Hem doğudan hem güneydoğudan gelen rotada Türkiye geçiş noktasında. Türkiye eğer bu göçmenleri önlemeseydi Avrupa Birliği göçmenler tarafından istila edilirdi. Göçmenler üzerinden ırkçılık yabancı düşmanlığı dalgası Avrupa siyasetini tutsak ediyor. Şimdi Avrupa ile göçmenlerin durdurulması mutabakatı çerçevesinde ilişki sürecimiz devam ediyor. AB'nin bunu tekrar görmesi lazım." ifadesini kullandı.

 

“AVRUPA SİYASETİNİN DE BİRAZ RAHATLAMASI LAZIM”

 

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, vize serbestisi konusuna ilişkin ise Türkiye'nin AB'nin talep ettiği birtakım reformları gerçekleştirmiş durumda olduğunu bildirdi. Kurtulmuş, şöyle devam etti: "AB'nin art niyetli, Avrupa'daki siyaseti zehirleyen, İslam karşıtlığı, yabancı ve Türkiye düşmanlığı, Erdoğan karşıtlığı üzerinden politika üreten bu aşırı unsurların etkisinde kalan Avrupa siyasetinin de biraz rahatlaması lazım. Avrupalıların bunu gördüğünü görüyoruz. Böylece Avrupa Türkiye karşıtlığının kendisinin menfaatine olmadığını, tam tersine Türkiye ile her alanda bir ilişkinin içinde olmanın kendilerini rahatlatacağını görüyorlar. Avrupa'nın aslında Türkiye ile yapacağı yakın temasın Avrupa'nın tekrar kendi kurucu değerlerine dönmesi bakımından da son derece yararlı olacağını görüyorlar. Avrupa ile aramızda başlayan olumlu temasın sıcak bir şekilde sürmekte olduğunu görüyoruz ve bundan memnuniyet duyuyoruz."

 

"ABD, DÜNYAYI HİZAYA SOKMAYA ÇALIŞIYOR"

 

ABD'nin, ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalıştığını vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'ye karşı yaptıkları bu kur operasyonu da aslında Türkiye üzerinden gelişmekte olan ülkelere ders vermek için yapılan bir operasyondur. Bütün ülkelere özellikle gelişmekte olan ülkelere 'tarafını belli et, benden yana mısın yoksa değil misin' diyor. ABD yeni yönetimi tabiri caizse herkesi karşısına alıyor. Avrupa'yı, Kanada'yı karşısına alıyor, Çini küresel savaşın muhatabı olarak görüyor. Rusya'yı karşısına alıyor. Bu kadar yıldır müttefiki olan Türkiye'yi de karşısına almak gibi bir gafleti içinde oluyor." dedi.

Editör: TE Bilisim