Kurtulmuş, olayın her yönüyle araştırılmak üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaya el koyduğunu, Adalet Bakanlığı tarafından ise konunun en ince detayına kadar araştırılması amacıyla müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

 

Bakanlar kurulu toplantısının ardından değerlendirme yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Özgecan Arslan'ın katillerinin öldürülmesi ile ilgili sorulara cevap verdi.

 

Olayı doğrulayan Kurtulmuş, "Özgecan'ın katilleri ile ilgili konu, Adalet Bakanımız tarafından bakanlar kurulunda paylaşıldı. Cezaevinde silahla vurularak ağır yaralandı, sonra öldüğü bilgisi bize ulaştı. Babasının hayati tehlikesinin olmadığı, ama yarasının ağır olduğu bilgisi var. Ağır yaralı olduğu bilgisi var. Cezaevinde kim olursa olsun, cezaevinde birinin öldürülmüş olması, bir mahkumun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Kimin, nasıl bir şekilde, ne şekilde ihmali, kusuru ve hatası varsa bu mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konuya el koymuştur. Hem de Adalet Bakanlığımız derhal bir müfettiş görevlendirmesi yaparak, konunun tüm detayları ile soruşturulmasını sağlamıştır. Silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, detayları nedir, kimin ihmali, hatası, kusuru vardır bunlar ortaya çıkarılacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim