CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörü Peyami Battal’ı ziyaret etti.

 

Ziyaretleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal’ı makamında ziyaret eden CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, üniversite kentimizin göz bebeğidir dedi. Kurukcu, ilimizin kalkınmasında, gelişmesinde, ilerlemesinde üniversitenin farklı bir yerinin olduğunu, ilimizin her anlamda kalkınmasının Üniversiteden geçtiğini, Üniversitenin özellikle Van’ın temel sorunlarına duyarlı olması Van’ın kendiliğinden gelişmesinin sağlanmasına en büyük katkıyı sağlayacak unsur olduğunu söyledi.

 

“AYDINLIK YARINLARA KAVUŞULMALIDIR”

Kurukcu sözlerine şöyle devam etti: “Bir insanın hayatta başarıyı yakalayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi eğitim ile mümkündür. Bu eğitim okullarda yapılabileceği gibi kişi okul dışında da eğitim alarak kendini geliştirebilir. Eğitimli insanlar toplum içinde hemen fark edilir ve bu kişilerin hem topluma hem de kendilerine faydası eğitimsiz insanlardan daha büyüktür. Vatandaşları iyi eğitim almış toplumlar her zaman dünya devletleri içinde söz sahibi olan ileri medeniyetteki toplumlardır. Kişi doğruyu ve yanlışı eğitim sayesinde öğrenir bu sayede eksiklerini düzelterek daha başarılı olma yolunda ilerler. Eğitime her toplumda büyük önem verilmelidir. Gelecek, çocuklarına iyi eğitim veren toplumların olacaktır. Gençler yarının umudu olacağından onların doğru şekilde eğitilmesi için uğraşılmalı ve böylece aydınlık yarınlara kavuşulmalıdır.”

 

Van depreminden bu yana YYÜ Rektörü Peyami Battal’ın hatırı sayılır işler yaptığını da sözlerine ekleyen Kurukcu, bu çalışmaların devam ettirilmesi en büyük beklentimizdir dedi. Kurukcu son olarak YYÜ rektörü Peyami Battal’a yapılan ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu Van ortak paydasında bu ziyaretlerin devam edeceğini, Van’ın sorunlarının çözüm bulması için her kurum ve kuruluşla ayrı ayrı diyalog içerisinde olacaklarını kaydetti. Ziyarete CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’nun yanısıra İl Başkan yardımcılarından Fırat Kuvetli, Yusuf Gencer, Haluk Terzioğlu, Feyat Erbek, İzzet Kartal ve Tuşba İlçe başkanı Nizamettin Gürbüz de katıldı. 

Editör: TE Bilisim