Van'da Hz. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) doğumunun yıl dönümü sebebiyle İpekyolu Müftülüğü’ne bağlı Boyalar Kız Kur’an Kursu’nda Kürtçe Mevlit okundu. 


Hz. Peygamber’in dünyaya teşriflerinin 1444. doğum yıl dönümü münasebetiyle Van İl Müftülüğü’nün organizasyonu ve ilçe müftülüklerinin iştiraki ile kent genelinde 8 bin 49 farklı program tertip edildi. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olan “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasının işlendiği etkinliklerden biri de İpekyolu İlçe Müftülüğü’ne bağlı Boyalar Kız Kur’an Kursu’nda yapıldı. Boyalar Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Birsel Kaya’nın yönetiminde yapılan programa kurs öğrencilerinin yanı sıra Alipaşa, Halilağa ve Hafiziye Mahallelerinden yaklaşık 250 bayan katıldı. Program öncesi gelen misafirlere gül hediye edildi. Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşenur Akdaş’ın program sunumunu gerçekleştirdiği etkinlik, kurs öğrencilerinden Yağmur Ete’ninKur’an-ı Kerim tilavetive mealinin okunmasıyla başladı.


KÜRTÇE MEVLİT OKUNDU

Kur’an Kursu Yöneticisi Birsel Kaya’nın bayanlara kıldırdığı Tesbih Namazının ardından, Van İl Müftülüğü Vaizesi Saida Akbulut, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”konulu bir sohbet yaptı. Kürtçe mevlidi şerif ve ilahilerin okunduğu program sonunda Kur’an Kursu Öğreticisi Rukiye İlci’nin daha önce okunan hatmi şerifler, salavatlar ve Yasinlerin bağışlanma duasının ardından, misafirlere çeşitli ikramlarla son buldu.

Editör: TE Bilisim