Özel bir otelde yapılan toplantıya; ev sahipliği yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Avrupa Delegasyonu Türkiye Başkanlığı Eğitim Sektör Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel, DAKA Genel Sekreteri Dr. Yaşar Emin Demirci, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı. Toplantıda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva “KUYAP ile Türkiye’nin 15 ilinde (Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Gaziantep, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman) işletme çalışanı ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedeflenmektedir. KUYAP, uygulandığı illerde, işletmeleri küresel iş ortamına hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda hem işveren ve çalışanlara genel ve mesleki alanlarda eğitimler verilecek, hem de ticaret veya sanayi odalarının eğitim alanında kurumsallaşmaları ve birer eğitim üssü haline gelmeleri yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır. Günümüzde rekabetin şekli değişti. İşletmelerin ayakta kalabilmesi için teknoloji ve sermaye yeterli değil. Odalar açısından da hizmetin şekillerinin değişmesi ve çeşitlenmesi lazım. Dolayısı ile bu projelerin desteklenmesi gerekir. İşletmelerimizi ve üyelerimizi çağın gereklerine hazır hale getirmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Yıllardır üzerinde ısrarla durduğumuz nitelikli iş gücü eğitiminin önemini dile getirmekteydik. Bu proje ile birlikte özellikle işletmelerin nitelikli insan kaynağının giderilmesine katkı sunulmuş olacaktır” dedi.

 

Toplantıda konuşan Vali Aydın Nezih Doğan ise, projenin ekonomi üzerinde olumlu etkisinin olacağını söyledi. Uluslar arası örgütlerin yetki ve etki alanlarının genişletildiğini belirten Doğan, "Bu etkiyle sosyal ve ekonomik yaşam yeniden dizayn ediliyor. Bu aynı zamanda hızlı bir şekilde yerelleşmeyi de teşvik ediyor. Ulusallaşma ve yerelleşmeyi çok iyi anlamamız lazım. Bu projenin bir ayağında Avrupa Birliği diğer ayağında ticaret ve sanayi odaları var. Biri ulusal diğeri yerel düşünüyor. İşte bu iki örgüt bir amaç için bir proje gerçekleştiriyor. Bundan çok büyük yarar elde edileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Projeler ve İzleme Müdürü Werner Gruber, proje hakkında bilgi verdi. KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco ise, projenin tanıtım sunumunu yaptı. 

Editör: TE Bilisim