Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL


Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yüzün Yıl Üniversitesi öğrencilerinin kuyruk çilesi her geçen yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Özellikle Beşyol mevkiinde bulunana durakta sıraya giren öğrenciler okullarına ve derslerine geç kalmamak için sabahın erken saatlerinde dolmuş sırasında bekliyor. Her geçen yıl devam eden bu çile öğrencilerinde canına tak etmiş durumda. Öğrenciler özellikle kentin büyükşehir olmasından sonrada bu sıkıntının devam etmesinden ve alınmayan önlemlerde şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Konu hakkında görüşlerini aldığımız öğrenciler çilelerinin hiç bitmediğini sabah şehir merkezinde durakta kuyruğa, akşam ise yine aynı şekilde kampüste kuyruğa girdiklerini belitti.

‘BU İŞİ ÇÖZÜN ARTIK’

Şehrivan Gazetesi olarak öğrencilerin beklediği kuyruğa gittik ve öğrencilerin çekmiş olduğu bu çile kendilerine sorduk. Öğrenciler arasında 3-4 yıldır bu çile çekenleri var, yeni bu yıl üniversiteye başlayıp bu çileye başlangıç yapanda var. Ancak tek bir ortak nokta var oda öğrencilerin bitmek tükenmek bilmeyen kuyruk çilesi. Çektikleri çile hakkında konuşan öğrenciler, “3 yıldır Yüzüncü Yıl’dayım. Önümüzdeki yıl mezun olacağım. Ama yıllardır kuyruk çile çekmekteyim. Defalarca haber yapıldı, dile getirildi ama maalesef ne dinleyen var ne de öğrencileri zerre kaide alan. Yine tekrar ediyorum, sınavlarımıza geç kalıyoruz, derslerimize geç kalıyoruz, sabahın erken saatlerinde ve kış aylarında soğuk havada burada beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden gerek büyükşehir belediyesi gerekse de diğer yetkili birimler her kimse bu sorunu çözsün artık.” Dedi.

ÖĞRENCİLER VAN’A GELDİKLERİNE PİŞMAN

Vanlı öğrencilerin dışından Van dışında gelen ve öğrencilerin ise gerek barınma ve gerekse de yine aynı şekilde kuyruk çileleri olayın ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor. Şehir merkezinde kiraların yüksek olmasından dolayı TOKİ’lerde kalan kız öğrenciler sabah önce TOKİ’den şehir merkezine geliyor daha sonra şehir merkezinden başka bir araçla kampüse geçiyor tabi bunun içinde epeyce kuyruk bekliyor. Kız öğrenci şunları kaydediyor: “Ben dışardan geldiğim için burada arkadaşlarla birlikte kirada kalıyoruz. Ancak şehir merkezinde kiralar çok yüksek bizde TOKİ’lerde kalıyoruz. Sabah saatlerinde TOKİ’de kuyruk bekliyoruz ve şehir merkezine geliyoruz. Daha sonra bir daha burada sıraya giriyor ve kuyrukta bekliyoruz. Anlayacağınız bu yıl başladım okula başladım ama böyle devam ederse çok zor görünüyor. Van büyükşehir oldu bu yüzden bu görüntü Van’a yakışmıyor. Öğrencilerin böyle mağdur edilmesi çok kötü bir durumdur. Bu kadar güzel bir üniversite için buraya geldim ama geldiğime de şimdiden pişmanlık duygularım oluşmaya başladı.”

Editör: TE Bilisim