Kuzey Irak’tan gelen turist kafilesi Van’a hayran kaldı. Ülkelerine gittiklerinde Van’ı anlatacaklarını ve insanların buraya gelmesi için uğraş vereceklerini ifade eden turistler, buranın muhteşem bir yer olduğunu söyledi.

 

Kuzey Irak’tan gelen ve tatil için bu kez Van’ı seçen grup, kenti anlata anlata bitiremediler. Hep İstanbul ve Mersin’e giden grup, şu ana kadar yanlış yerlere gittiklerini ve Van’ı böyle bilmediklerini belirttiler. Yaklaşık 15 kişilik kafile ekibi ile Van’a gelen grup, bazı gezilerin ardından soluğu Van Turizm Derneği Başkanı ve Ayanıs Turizm Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir’in yanında aldılar. Van’ın tarihi, turistik mekanları ile ilgili bilgiler alan grup, Van’ın bulunmaz bir şehir olduğunu anlattılar.

 

Bunca yıl boşuna Türkiye’nin sıcak yerlerine gittiklerini anlatan Kuzey Irak vatandaşı Feremez Kasap ve Cesim Sıng, “Van çok serin bir şehir. Biz buraların daha sıcak olduğunu hep düşünerekten Türkiye’nin diğer illerine gidiyorduk. Bizim ülkemizde bile sıcaklık 47 derece ama bugün Van’da sıcaklık 24 derece. İnanamadım. Grubumuzla birlikte birkaç gündür Van’ın çeşitli mekanlarını geziyoruz. Gezdikçe daha çok gezmek istiyoruz. Hem serin, hem de tarihi ve turistik mekanları harika. Grubumdaki tüm arkadaşlarım buraya hayran kaldılar ve bunca yıl boşuna sıcak illere gittiğimiz için kendimizi sorgulamadan edemedik. Ama ülkemize döndüğümüz vakit Van’ı çok iyi pazarlayacağız. İnsanlarımızın bu cennet köşesini görmeleri için buraya göndereceğiz” dediler.

 

Van Turizm Derneği Başkanı ve Ayanıs Turizm Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir ise, Kuzey Irak turist pazarının da artık Van’a taşınacağının müjdesini vererek, Irak’tan gelen grubun Van’a hayran kaldığını söyledi. İran pazarından sonra böyle bir pazarın açılıyor olmasının Van adına mutluluk verici olduğunu anlatan Tunçdemir, “Ben ilimizin ilerleyen yıllarda daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum. Tüm bu gelişmelerin tek amacı ilimizdeki huzur ve güven ortamından kaynaklanıyor. Çözüm sürecinin devam ediyor olması büyük katkılar sunuyor. Ben bunda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim