Van Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü, öğrencilere yönelik ‘Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor-Geleceğin İnsanı ve İnsanın Geleceği’ konulu bir seminer düzenledi. 


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezinde eğitimci Münir Arıkan tarafından verilen seminere Van merkez ve ilçelerde bulunan yurt müdürleri ile yurtlarda bulunan öğrenciler katıldı. Seminerde insanın kendini gelecekte nasıl şekillendireceğini örneklerle anlatan eğitimci Arıkan, “Kafanıza bir dokunun aynı kafa ya da aynı baş Almanlarda, Amerikalar ve Japonlarda da var. İlahi adalet tüm insanlar eşittir. Demek ki çalışmamızda, odaklanmamızda, uzmanlaşma ve kurumlaşmamızda eksiklerimiz var. ‘Şu’cu ‘bu’cu diye ayırımcılıklarımız var. Bizler bir şeyler başarmak istiyorsak önce bunları bir kenara bırakacağız. Birlik olacağız. Çünkü bir yerde birlik beraberlik yoksa, düzensizlik var demektir. Ben bugün sizler için burada nefes tüketiyorsam, bir beklentim var demektir. Sizlerin gelecekte iyi bir fert olmamız anlamında bir beklenti içerisinde olduğum için buradayım. Aileme zaman harcamam da bu sebeptendir” dedi.
Her insanın hata yapma lüksüne sahip olduğunu anımsatarak Arıkan, “Bunu da unutmamak gerekir ki her insanın hata yapma lüksü vardır. Hatasız insan yoktur. O yüzden dostlarımıza karşı vefalı olup bir kötülük karşısında yapılan tüm iyilikleri çöpe atmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Seminer, verilen ikramların ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim