Van’da meydana gelen depremlerin ardından sokakta kalan 9 nüfuslu Başaran ailesine Leyla muhtar sahip çıktı. Eşinin depremden önce kapıcılık yaptığını ifade eden Sakine Başaran (32), depremde binanın yıkılması ise birlikte eşinin işsiz kaldığını söyledi. Kanser hastası olan eşinin artık çalışamadığını ifade eden Başaran, “Depremden sonra Cumhuriyet Mahallesi’ne taşındım. Leyla muhtara gidip derdimi anlattım. O da bizlere sahip çıktı. Üç yıldır bizimle sadece o ilgileniyor. Bir yandan hastane işlemlerimizle uğraşırken bir yandan da bize maaş bağlanması için gerekli işlemleri sonuçlandırdı. O olmasaydı biz şimdi perişan bir haldeydik. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

YETKİLİLER EL UZATSIN

Devletten alınan hasta maaşıyla sadece ev kirasını ödeyebildiklerini ifade eden Başaran, “Eşim hasta, bende aynı hastalığa yakalandım. 5’i öğrenci 7 çocuğum var. Hiçbir gelirimiz yok. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜN EKMEĞİNE MUHTAÇ

Başaran ailesinin 3 yıl önce Cumhuriyet Mahallesi’ne taşındığını ve ilk başlarda aileden haberinin olmadığını belirten Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, “Depremden sonra Sakine hanım yanıma gelip durumunu anlattı. Akabinde bende kendisini ziyaret ettim. Hakikaten durumu çok çok kötüydü. Kanser hastası olan eşi kemoterapi tedavisi görüyordu. 7 çocuğu vardı. Deyim yerindeyse gün ekmeğine muhtaçtılar. Ailenin bu durumu içimi yaktı. Bende gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) gerekse 5 yıldır yürüttüğüm ‘Kardeş Aile ‘ projesi kapsamında ihtiyaçlarını gidermeye çalıştım” dedi.

ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Sakine Başaran’ın kanser hastası olmasının kendisini derinden üzdüğünü vurgulayan Tanrıtanır, “Eşinin kemoterapisi devam ederken, Sakine hanımında bir hastalığı ortaya çıktı. Onunda boğazında bir kitle ortaya çıktı. Eşi yetmezmiş gibi Sakine Başaran’ın da durumu içler acısıydı. Onun tedavi olması için İstanbul’a gönderdik. Orada yapılan tedavi sonunda Sakine Başaran’ın da kanser olduğu söylendi. Şimdi hem kendisi, hem de eşi kemoterapi tedavisi görüyor. Bu konuda elimden gelen tüm yardımları yapmaya çalıştım” şeklinde konuştu. Kırtasiyeden giyime, gıdadan manava ailenin her türlü ihtiyacının karşılamasında il esnafının da destekleri olduğunu dile getiren Tanrıtanır, verdikleri desteklerden dolayı esnafa teşekkür etti

Editör: TE Bilisim