Van Uğur Temel Lisesi tarafından, üniversite sınavına girecek olan öğrencileri için Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne (YYÜ) bir moral gezisi düzenlendi. 


Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Uğur Temel Lisesi Müdürü Celal Lenk, bu sene üniversite sınavlarına girecek olan yaklaşık 220 öğrenciyi moral ve motivasyon olması hesabıyla YYÜ’ne götürdüklerini belirterek, “Lise sıralarında olup üniversite heyecanını bir günlük bile olsa gençlerimiz yaşadılar. Okul olarak bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Bu tür organizasyonları aralıklarla yapıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize eğitim anlamında her türlü katkıyı sunacağız. Ben bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan’a teşekkür ediyorum” dedi.
Program çerçevesinde sayısalda okuyan öğrencilerin tıp, mühendislik, diş hekimliği fakülteleri ile laboratuarları gezdiğini ifade eden Lenk, eşit ağırlık grubu öğrencilerine ise fen edebiyat, eğitim, iktisadi ve idari bilimler fakültelerini gezdiğini söyledi. Öğrencilerin Teknokent ve Van Kedi Evini de ziyaret ettiklerini dile getiren Lenk, Van kedileriyle hatıra fotoğrafı çektirdiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim