Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi üyeleri, hastane önünde saçlarını kazıtarak lösemili çocuklara destek oldu.

 

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi önünde bir araya gelen öğrenciler, kurdukları stantta berberlere saçlarını kazıttı. Akdeniz ve Dicle üniversitelerindeki öğrencilere meydan okuyan öğrenciler, bu yöntemle etkinliğin tüm Türkiye'ye yayılmasını amaçlıyor.

 

Kullandıkları ağır ilaçlar nedeniyle saçları dökülen hastalarla aynı kaderi paylaştıklarını göstermek ve hastalığın zorlu tedavi sürecini gözler önüne sermek amacıyla saçlarını kazıtan öğrenciler, herkesin bir gün bu hastalığa yakalanma ihtimalinin bulunduğuna dikkati çekti.

 

Saçlarını tıraş ettikleri sırada çevredeki hasta yakınlarının da ilgisini çeken öğrenciler, etkinliğin ardından ziyaret ettikleri lösemili çocuklara hediye dağıtıp sohbet etti. Etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Fatma Tırak, yaptığı açıklamada, lösemili hastaların durumuna dikkati çekmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Öğrenci konseyi üyeleri olarak daha önce de hastaneyi ziyaret ettiklerini ve lösemili çocuklarla resim yapıp vakit geçirdiklerini anlatan Tırak, tedavileri süresince eğitimlerini yarıda bırakan çocuklara da yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Tırak, lösemili çocuklar için bir şeyler yapmak istediklerini ve akıllarına böyle bir fikir geldiğini bildirerek, "Kimsenin onların yaşadığı zorluklardan haberi yok. Haberi olan arkadaşların çoğu da duyarsız. Biz bunu önlemek ve farkındalığı artırmak amacıyla yola çıktık" dedi. İlk etapta 5 kişinin destek verdiği projenin arkadaş çevresinde yaygınlaşmasıyla sayılarının sürekli arttığını vurgulayan Tırak, etkinlik kapsamında 23 erkek ile 3 kız öğrencinin saçlarını kazıttığını dile getirdi.

 

Tırak, kampanyanın bir zincir halinde tüm Türkiye'ye yayılmasını arzuladıklarına değinerek, şöyle konuştu: "Buradan Akdeniz ve Dicle üniversitelerindeki öğrencilere meydan okuyoruz. Biz buradayız, siz neredesiniz diyoruz? İnsanların lösemili hastaların durumundan haberdar olması ve onlara destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. İlk etapta saçlarımızı kazıtıyoruz ama bundan sonra hastaneyi düzenli ziyaret ederek çocuklarla resim yapıp kitap okuyacağız. Her zaman onların yanında olacağız. Etkinliğimize destek olan herkese teşekkür ediyorum."

 

1,5 YILDIR UZATTIĞI SAÇINI KESTİ

Lösemili çocukların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla 1,5 yıldır uzattığı saçını kazıtan YYÜ Öğrenci Konseyi üyesi Emrullah Öksüz ise diğer üniversitelerdeki öğrencilerden halkaya katılmalarını isteyerek, "1,5 yıldan bu yana saçımı uzatıyordum ama bugün lösemili çocuklara farkındalık yaratmak amacıyla kestirdim. Umarım çocuklara bir yararımız olur. Tüm kesimlere lösemili çocukların yanında olmaları ve manevi destek vermeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz."

Editör: TE Bilisim