Hakkari'nin Yüksekova ilçesin yaşanan operasyonların ardından zarar gören evlerin ve işyerlerinin tahribatının giderilmesi ve vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar devam ediyor. 

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, vatandaşların nakdi, gıda ve yakıt ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun çalışma yürütülüyor.

 

16 BİN 400 AİLEYE GIDA YARDIMI

Yüksekova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca evi ağır hasarlı 3 bin aileye 6 milyon 841 bin lira kira desteği, 5 bin 372 aileye 962 bin 600 lira nakdi yardım yapıldı. 14 bin aileye 14 bin ton kömür, 16 bin 400 aileye 3 milyon 116 bin değerinde gıda yardımında bulunuldu. Mağdur aileleri ziyaret ederek 49 bin 330 kişiye psikolojik destek veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezince de ihtiyaç sahibi ailelere 2 milyon 442 bin 566 lira nakdi destek sağlandı.

 

ÇENET: HUZUR ORTAMI OLUŞTU

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, yaptığı açıklamada, ilçede mağdur vatandaşlara yardımların devam ettiğini bildirdi. Çenet, şunları kaydetti: "Aile olsun, genç olsun, kadın olsun, öğrenci olsun terör mağduru vatandaşlarımıza kol kanat geriyoruz. Her türlü yardımı sağlamaya çalışıyoruz. Ekiplerin sahadaki çalışmaları sonucu tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda hareket ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere yakıt desteği sağladık. Bunun yanında nakdi ve kira yardımları devam ediyor. Burada bir huzur ortamı oluştu. Ekiplerimiz her anlamda vatandaşa yardımcı oluyor. Buranın daha da iyi olması için yoğun çaba sarf ediliyor." 

Editör: TE Bilisim