İstanbul  Mağdur Kürt Öğrencileriyle Dayanışma Vakfı (MAKÖV) tarafından Ramazan ayı nedeniyle yoksul ailelere dağıtılmak üzere Van'a giyim ve gıda malzemeleri gönderildi.



MAKÖV, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) aracılığıyla Van'daki yoksul ailelere dağıtılmak üzere 130 takım çocuk giyim malzemesi ile 98 koli yiyecek malzemesi gönderdi. Giyecek ve yiyecek maddeleri Beşyol'da bulunan depoda ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Dağıtım sırasında bir konuşma yapan PAK Van İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, Vakıf sahiplerine teşekkür ederek, "Bu ramazan ayında birçok yoksul ailemizi sevindiren MAKÖV'e çok teşekkür ediyoruz. Kimi aile buraya gelip yardımlarını aldı, kimilerine de biz ulaştıracağız. Böyle günlerde tüm hayırseverleri yoksul ailelere yardıma çağırıyoruz" diye konuştu.

 

MAKÖV VAKFI

15 Haziran 2007 tarihinde İstanbul'da bir aile vakfı olarak kurulan MAKÖV, her yıl yaklaşık bin 200 aileye yardım etmenin yanında 39 öğrenciye de burs veriyor. 2013 yılında da Van'da 500 çocuğu giydiren vakıf, 250 aileye de gıda yardımında bulunmuştu.

Gazetemize açıklamada bulunan MAKÖV kurucuları M. Hüseyin Taysun ve eşi Gülden Taysun, 2007 yılında genç yaşta hayatını kaybeden oğulları Sait Kemal Taysun'un anısına vakfı kurduklarını söyledi.

Oğulları Sait Kemal Taysun'un vefat etmeden önce kendilerinden habersiz yardımlarda bulunduğunu ve onun ölümünün ardından oğullarının bu yardımseverliğini, onun adına bir vakıf kurarak devam ettirdiklerini ifade eden Hüseyin Taysun, şunları söyledi:

"Gelişen teknolojinin kişiyi bireyselleştirme, yalnızlaştırma faktörüyle zayıflamaya hatta yok olmaya doğru yüz tuttuğunu görmekteyiz. Sosyal yardımlaşma kurumlarının önünde mağduriyetinden dolayı çaresizce el açan çocuk, yardım sırasında postane önlerinde birbirlerini çiğneyen kadınlarımızın, kömür sıralarında yumruk yumruğa kavga eden insanlarımızın en azında mübarek Ramazan ve bayram günlerinde zenginlerimiz ve iş adamlarımızca daha fazla fark edilerek sıkıntısız bir Ramazan geçirmelerini sağlamak, aynı şekilde mağdur çocuklarımızın bayrama sevinçle girmelerine sebep olmak en önemli insani meziyetlerdir. Toplumumuzda duyarsızlığın kırılması için atılan her adım geleceğimizin de en önemli adımlarından biri olarak karşımıza çıkacaktır."

MAKÖV adına yardımları dağıtan Öğretmen Necip Bekiroğlu ise, yardımların 4 ayrı koldan yapıldığını ifade ederek, “İstanbul’da ikamet eden aile, yardımları Van’a gönderdi. Bizlerde MAKÖV kurucusunun arkadaşlarıyla birlikte 4 ayrı koldan bu yardımları dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Yardım kolilerinin evlere teslim edildiğini ifade eden Bekiroğlu, giyim yardımının ise çocukların evlerinden alınıp, kıyafetlerin bulunduğu mekanda giydirilerek yapıldığını sözlerine ekledi.

Aileler ise bu duyarlı davranışlarından dolayı MAKÖV kurucuları M. Hüseyin Taysun ile eşi Gülden Taysun’a teşekkür ettiler.





Editör: TE Bilisim