Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan öğrencilere Van’ın değerlerini tanıtmak amaçlı Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından bir program yapıldı. Program çerçevesinde öğrencilere Van kahvaltısı verildi.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci konseyi, Türkiye’nin farklı illerinden gelip Van’da okuyan öğrencilere Van’ın değerlerini tanıtmak amaçlı güzel bir çalışmaya imza attı. Başlatılan program kapsamında öğrencilere Van’ın en büyük değerlerinden bir tanesi olan Van Kahvaltısı tanıtıldı. İş adamları, STK ve farklı kurumlar öğrencileri farklı guruplar halinde getirerek kahvaltıda buluşturdu. İş adamı Feridun Irak ve Van TSO Başkanı Necdet Takva 35’er kişilik öğrenci guruplarını Bak Hele Bak kahvaltı salonunda Van Kahvaltısıyla buluşturdu.

 

‘SOFRAMI PAYLAŞIYORUM’

Gerçekleştirilen programa dair açıklama yapan Van Gölü Aktivistleri Başkanı Erdoğan Özel, “Gençlik çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü olarak üniversite öğrencileri ile birlikte ‘Soframı paylaşıyorum’ adı altında Van’daki iş adamlarından, gönüllü kuruluşlardan, STK’lardan da destek alarak böyle bir etkinlik yapıyoruz. İş adamları üniversite öğrencilerini davet ediyor, bizde organizasyonu yapıyoruz. Guruplar halinde ya kahvaltı ya da yemekli olacak şekilde yapıyoruz bunu.” Dedi.

 

ÖZEL: KAHVALTIYI GÜNDEMDE TUTMAK İSTİYORUZ

En büyük amaçlarının öğrencileri kahvaltıda buluşturmak olduğuna vurgu yapan Özel, “Çünkü Van Kahvaltısı dünyada ün yapmış ve bölge turizmine de büyük katkı sunuyor. Kahvaltıyı biz sürekli gündemde tutmak istiyoruz. Van Kahvaltısı başlı başına çok önemlidir. En büyük amacımız hiç Van kahvaltısı yapmamış üniversite öğrencilerine bu tadı tattırmak. Bununla birlikte bu öğrencilerin gittikleri yerlerde Van kahvaltısını anlatmalarını amaçlıyoruz. Bir nevi tanıtım amaçlı yapıyoruz bunu.” Diye belirtti.  

 

AMAÇ GÖNÜLLERİN BİRLEŞMESİ

Özel konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz ilk gurubumuzu Van Gölü Aktivistleri olarak aldık. Bugünde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva 35 kişilik bir gurup aldı. 35 kişilik bir gurubu da İş Adamı Feridun Irak getirdi. Ortalama olarak 300’e yakın öğrenci ağırlamaya düşünüyoruz. Sadece kahvaltı dalında tabi. Yemek sözleri de. Bunu daha çok iftar programlarında yapmayı planlıyoruz. Bir diğer amacımızda öğrencileri şehirle, iş dünyasıyla bir araya getirmek. Bir nevi gönül köprüsü oluşturmak. Bu program kapsamında iş adamları tecrübelerini öğrencilere anlatıyor. Öğrencilere ön ayak oluyor da diyebiliriz. Faydaları bu şekilde oluyor.” 


ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim